Ελλάδα|14.02.2022 17:10

Μενίδι: Δύο συλλήψεις για τον θάνατο του 40χρονου που ξυλοκοπήθηκε

Ευλαμπία Ρέβη

Ένας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης και ένας πολίτης συνελήφθησαν και ερευνάται η εμπλοκή τους στον θάνατο του 40χρονου στο Μενίδι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξετάζεται ως σενάριο ο άνδρας που έπεσε νεκρός να πήγε να κλέψει και να τον χτύπησαν βίαια, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αποπειράθηκε να κλέψει το σπίτι αστυνομικού.

Το θύμα ήταν σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά και γνωστό στις Αρχές.

Νεκρός μετά από ξυλοδαρμό εντοπίστηκε 40χρονος

O άνδρας εντοπίστηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής, 13 Φεβρουαρίου, σε οικόπεδο στην οδό Αχαρνέων Ιππέων στο Μενίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίοικοι, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες ξυλοδαρμού του άντρα, ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Τα πληρώματα άμεσης δράσης και ΔΙ.ΑΣ. που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν τον 40χρονο χωρίς τις αισθήσεις του ενώ, λίγη ώρα αργότερα, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο επιβεβαίωσε τον θάνατό του. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων – αυτοπτών μαρτύρων, ο νεκρός ήρθε σε συμπλοκή με ομάδα 3 – 4 ατόμων, που τον ξυλοκόπησαν και τον παράτησαν στο οικόπεδο. Τη σορό του άνδρα εξέτασε ιατροδικαστής που έφτασε στο σημείο, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διαπιστωθεί εάν ο θάνατός του προήλθε από τον ξυλοδαρμό ή υπήρχε υποκείμενο παθολογικό πρόβλημα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Απογευματινές ώρες χθες, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, βρέθηκε σορός ημεδαπού στην περιοχή των Αχαρνών. Όπως προέκυψε, ο ημεδαπός νωρίτερα και κοντά στο σημείο που βρέθηκε είχε δεχθεί επίθεση με χρήση σωματικής βίας.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης συνελήφθησαν σήμερα, Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, δύο άτομα, ένας εκ των οποίων είναι αστυνομικός. Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν αύριο, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

ειδήσεις τώραθάνατοςΜενίδισύλληψηνεκρός