Ελλάδα|10.04.2022 13:46

Πάτρα: Τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα - Ποιες οι παρενέργειες της κεταμίνης

Newsroom

Λεπτομέρειες για την αρχική ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας αλλά και τα δικά του ευρήματα από την εξέτασή που διενήργησε  έδωσε στη δημοσιότητα ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης.

Ειδικότερα, ο κ. Τσαντίρης μίλησε στο Mega αρχικά για την ιατροδικαστική έκθεση του κοριτσιού της οικογένειας από την Πάτρα που έφυγε πρώτο από τη ζωή, στην οποία αναγράφεται ότι κατέληξε λόγω ηπατικής ανεπάρκειας. Υπενθυμίζεται πως μετά από αυτή την εξέλιξη η γονείς του κοριτσιού προέβησαν σε μήνυση, Έπειτα μεσολάβησε ο κ. Τσαντίρης για μία δεύτερη έρευνα.

Ο ιατροδικαστής τώρα αποκλείει το ενδεχόμενο της ηπατικής ανεπάρκειας, σημειώνοντας ότι «τέθηκε υπόψιν του ο θάνατος της Ίριδας, ο οποίος δεν είχε εξεταστεί ολοκληρωμένα». Σημείωσε μάλιστα ότι ανέλαβε την εκ νέου έρευνα του θανάτου τον Απρίλιο του 2021, αφού η 9χρονη Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή.

Ο κ. Τσαντίρης ανέφερε παράλληλα υπογράμμισε ότι είχε χαρακτηρίσει τον θάνατο της Μαλένας αδιευκρίνιστο, που οφείλεται σε άλλα αίτια και μάλιστα είχε προτείνει να εξεταστεί η καρδιά και τα σπλάχνα.

Ποιες οι παρενέργειες της κεταμίνης

Ο ιατροδικαστής είπε στο Mega πως έχουν διασωθεί υλικά της Μαλένας, υλικά σπλάχνων και ιστών και εκτίμησε πως η εκ νέου έρευνα των ιατροδικαστών θα βγάλει ένα αποτέλεσμα που δεν θα βασίζεται μόνο στην κρίση τους, αλλά μετά από επανεξέταση αυτού του υλικού και αυτό «θα μας οδηγήσει εφόσον μιλάμε για εγκληματική πράξη, σε ένα θετικό εύρημα για να είμαστε σαφείς».

Αναφορικά με τη νευρολογική εκτίμηση για την Τζωρτζίνα, ο ιατροδικαστής επισήμανε πως στις παρενέργειες της κεταμίνης είναι η ταχυκαρδία, οι σπασμοί, «κάνει και έναν διαχωρισμό, κάνει κάποια ψυχιατρικά συμπτώματα, μέσα στα οποία μπορεί να είναι οι εφιάλτες».

Λέων: Ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου τα ευρήματα για την μικρή Ίριδα

Για τα στοιχεία γύρω από τον θάνατο της μικρής Ίριδας, μίλησε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων στον ΣΚΑΪ.
Στο έξι μηνών βρέφος όπως είπε τα ευρήματα αποτελούν τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι  ευρήματα έχουμε, ειδικά σε χαρακτηριστικά όργανα όπως σε πνεύμονες και εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Ακόμα και ένας νέος ιατροδικαστής διαβάσει στα βιβλία για τον ασφυκτικό θάνατο και δει τα ευρήματα στα συγκεκριμένα όργανα, είναι ακριβώς αυτά τα ευρήματα».

κεταμίνηιατροδικαστική εξέτασηιατροδικαστήςπαιδιάΠάτρα