Ελλάδα|15.04.2022 19:47

Υπόθεση παρακολούθησης Έλληνα δημοσιογράφου: Την κλήση του στον Άρειο Πάγο δηλώνει ότι περιμένει ο Θανάσης Κουκάκης

Newsroom

Αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου, την οποία ανέδειξε το ρεπορτάζ των Reporters United, έκανε ανάρτηση στο Twitter ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Ο ίδιος, αφού ευχαριστεί τους συναδέλφους του για τα δημοσιεύματα αλλά και τις δημοσιογραφικές ενώσεις για τη στήριξή τους, επισημαίνει ότι περιμένει την κλήση του, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- πράγμα το οποίο ο ίδιος ο δημοσιογράφος έχει αιτηθεί από την Τετάρτη. Ο Θανάσης Κουκάκης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει την κοινή γνώμη και δεν μπορεί να συνεχίσει να ψεύδεται.

 Η ανάρτηση του Θανάση Κουκάκη

Αναλυτικά: Οι @Reporters_gr αποκαλύπτουν σήμερα έγγραφα που τεκμηριώνουν πως η παρακολούθηση μου έγινε από την ΕΥΠ για λόγους «εθνικής ασφαλείας». Ξεκίνησε στις 20/6/2020 και διεκόπη στις 12/8/2020, την ημέρα που υπέβαλα καταγγελία στην ΑΔΑΕ ότι με παρακολουθούν! Το θεσμικά αδιανόητο. Για να μην μου γνωστοποιήσει η ΑΔΑΕ ότι είχα τεθεί υπό παρακολούθηση, η κυβέρνηση προχώρησε στις 31 /03/2021 στην τροποποίηση του νόμου της Αρχής ο οποίος ίσχυε για 27 χρόνια! Μετά την πρώτη παρακολούθηση και σχεδόν ένα χρόνο μετά, επιμολύναν το κινητό μου με το λογισμικό Predator της εταιρείας Cytrox (Intellexa). Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη παρακολούθηση μου, η οποία όμως εντοπίστηκε πρώτη χρονικά με τη βοήθεια του  @Citizenlab. Τα δημοσιεύματα των  @insidestory  και  @Reporters_gr  είναι τεράστιες δημοσιογραφικές επιτυχίες και ευχαριστώ ολόψυχα τους @e_triantafillou @telloglou @Chondrogiannos  και  @boublis που με την δουλειά του απέδειξαν πως δεν με παρακολουθούσαν «ιδιώτες», αλλά η ΕΥΠ. Δυστυχώς περιμένω ακόμη από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Β. Πλιώτα να με καλέσει, κάτι που έχω αιτηθεί από την Τετάρτη. Θα αναμένω επίσης από την εισαγγελέα επόπτη της ΕΥΠ Βασιλική Βλαχου να τεκμηριώσει τους λόγους που υπέγραψε την παρακολούθησή μου. Πλέον η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να ψεύδεται και υποχρεούται να ενημερώσει την κοινή γνώμη, σε Ελλάδα και εξωτερικό, γιατί «καταχράστηκε την εξουσία της» : ζητώντας την παρακολούθηση μου και νομοθετώντας για να αποκρύψει την παρακολούθηση. Σας ευχαριστώ όλους για την  υποστήριξη. Ευχαριστώ το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και τις ξένες ενώσεις Τύπου.

ειδήσεις τώρακινητό τηλέφωνοκοριόςψηφιακή παρακολούθησηδημοσιογράφος