Ελλάδα|06.05.2022 11:42

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί βοήθησαν για να σωθεί ένα βρέφος 7 μηνών - Άνοιξαν δρόμο μέσα στο μποτιλιάρισμα

Newsroom

Η διάσωση βρέφους εφτά μηνών από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από ευχαριστήρια επιστολή προς την ΕΛΑΣ του γιατρού που έσπευσε να βοηθήσει το βρέφος. Ο γιατρός έκρινε ότι το εφτά μηνών βρέφος έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο, κάτι που έγινε έγκαιρα, επειδή άνδρες της Άμεσης Δράσης προπορευόταν του οχήματος και βοήθησαν να ξεπεραστεί το πρόβλημα του μποτιλιαρίσματος.

Το ethnos.gr επικοινώνησε με την ΕΛΑΣ, ωστόσο, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί δε θέλησαν να πουν τίποτα για την υπόθεση, σημειώνοντας ότι αυτό που προέχει, είναι να αποκατασταθεί πρώτα απολύτως η υγεία του βρέφους. Αρκέστηκαν να αναφέρουν ότι οποιεσδήποτε επίσημες αναφορές στο θέμα από την ΕΛΑΣ, ίσως γίνουν από εβδομάδα και μόνο με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει απόλυτη σιγουριά ότι η περιπέτεια με την υγεία  βρέφος θα αποτελεί παρελθόν. 

Σύμφωνα με την ευχαριστήρια επιστολή του γιατρού, το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απριλίου. Το βρέφος άρχισε να αιμορραγεί από το στόμα και τη μύτη και πανικοβλημένοι οι γονείς του ζήτησαν βοήθεια από ένα γείτονά τους γιατρό, φωνάζοντάς του «γιατρέ, βοήθεια χάνουμε το μωρό μας». Ο τελευταίος, όταν είδε την κατάσταση του βρέφους, έκρινε ότι είναι απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Πήρε ο γιατρός στα χέρια του το μωρό και μαζί με τους γονείς του ξεκίνησαν με ιδιωτικό αυτοκίνητο για το πλησιέστερο εφημερεύων νοσοκομείο. Γνώριζαν ότι εκείνη την ώρα θα βρισκόταν αντιμέτωποι με συνθήκες χάους αναφορικά με το μποτιλιάρισμα, όταν θα έμπαιναν στην πόλη κι έτσι τους ήρθε η σωτήρια για το μωρό ιδέα να τηλεφωνήσουν την Άμεση Δράση.

Μπροστά οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με τις σειρήνες, από πίσω το αυτοκίνητο με το βρέφος, τους γονείς του και το γιατρό, κατέστη δυνατό να παρακαμφθεί το μποτιλιάρισμα και να γίνει έγκαιρα η μετάβαση του μωρού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

γιατρόςΘεσσαλονίκηΙπποκράτειο Νοσοκομείοειδήσεις τώραΕΛΑΣβρέφος