Ελλάδα|11.06.2022 21:12

Γιώργος Τράγκας: Δέκα ράβδοι χρυσού στο «μικροσκόπιο» των ελέγχων

Newsroom

Η προέλευση δέκα ράβδων χρυσού, αξίας δυόμιση εκατομμυρίων ευρώ, που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα στο Μονακό, είναι στο μικροσκόπιο της αρχής για τον έλεγχο πόθεν έσχες του Γιώργου Τράγκα. Οι ελεγκτές διερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τη διαδρομή του χρυσού, από τις πιθανές αδήλωτες πηγές του, μέχρι την τράπεζα του πριγκιπάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν δε βρεθούν επίσημα παραστατικά που να αποδεικνύουν την προέλευση των ράβδων, αυτές θα κατασχεθούν άμεσα.

«Όλα θα βρεθούν αρκεί να υπάρχει υπομονή, έχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες ελέγχου αλλά έχουμε και πολύ καλό δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του δήλωσε στο OPEN o πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ, Θεόδωρος Φλωράτος. 

«Δεν έχει σημασία αν είναι μετρητά ή ακίνητα αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπάρχει μια αποτίμηση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα περίπου στα 25 - 30 εκατ. ευρώ», αναφέρει από την πλευρά του ο Νίκος Αγαπηνος, δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα.

Οι ράβδοι χρυσού μαζί με τα 17 πολυτελή ακίνητα σε όλο τον κόσμο και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα, συνθέτουν μια αμύθητη περιουσία. Στο στόχαστρο βρίσκονται πλέον και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου, καθώς και δύο συνεργατών του.

Σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα των ελέγχων, από το 2000 έως το 2020 το εισόδημα του Γιώργου Τράγκα έφτανε τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ και της συζύγου του 446 χιλιάδες ευρώ. Την ίδια περίοδο, η αντικειμενική αξία των ακινήτων του ζεύγους υπολογίζεται στα 23 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην κατοχή τους έχουν και δύο θυρίδες αγνώστου περιεχομένου κι ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στα τόπια βάζει η ακρίβεια: Φλερτάρει με τα 2,4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Σενάρια ξανά για νέα μέτρα στήριξης

Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Τι αλλάζει φέτος – Εξηγεί στο OPEN η Σοφία Ζαχαράκη

Χλιδάτος γάμος με άρωμα… Bollywood στη Ρόδο: Δείτε φωτογραφίες από την εντυπωσιακή τελετή

Αδιανόητη υπόθεση: 62χρονος Βρετανός τουρίστας φέρεται να βίασε την κόρη του στα Μάλια

πόθεν έσχεςΓιώργος Τράγκαςπεριουσίαειδήσεις τώρα