Ελλάδα|19.06.2022 17:10

Νέες φωτιές σε Φθιώτιδα και Χαλκιδική - Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο στη Φωκίδα

Newsroom

Τρία είναι τα πύρινα μέτωπα που έχουν θέσει σε εγρήγορση τις πυροσβεστικές δυνάμεις σήμερα, Κυριακή, στην Ελλάδα. Φωτιές σημειώνονται σε Φθιώτιδα, Χαλκιδική και Φωκίδα.

Ειδικότερα, η πυρκαγιά στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στην Κασσάνδρα καίει δασική έκταση στο βουνό πάνω από την περιοχή Ραχώνα και δεν απειλεί, μέχρι στιγμής, κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 24 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα.

Η δεύτερη φωτιά σημειώνεται στο Ζέλι Φθιώτιδας, καίει αγροτοδασική έκταση και εκεί επιχειρούν 24 πυροσβέστες, 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στην περιοχή Βουνιχώρα Φωκίδας, που ξέσπασε γύρω στις 15:00. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι φλόγες καίνε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και μέχρι στιγμής δεν απειλούν κάποια κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Όλες οι ειδήσεις

Ναυάγιο στη Μύκονο: Το χρονικό της διάσωσης και η αγωνία για τους αγνοούμενους - Βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού

Σημαία με το «Ζ»: Όταν ο Κουντουριώτης την ύψωσε στο Αβέρωφ και πήρε φαλάγγι τον τουρκικό στόλο

Ναυάγιο Αντικυθήρων: Εντοπίστηκε μαρμάρινο κεφάλι που ίσως ανήκει στον «Ηρακλή των Αντικυθήρων»

Προειδοποίηση Στόλτενμπεργκ για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Ίσως διαρκέσει και χρόνια

Επιστρέφει στο ελληνικό μπάσκετ ο Σπανούλης: Αναλαμβάνει προπονητής στο Περιστέρι

φωτιά τώραπυροσβεστικήΦθιώτιδαΦωκίδαφωτιάΧαλκιδικήειδήσεις τώραπυρκαγιά