Ελλάδα|02.07.2022 16:37

Υψηλός κίνδυνος φωτιάς την Κυριακή: Έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική το απόγευμα

Newsroom

Λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κλίμακα 4) για αύριο, Κυριακή 3 Ιουλίου, αποφασίστηκε η έκτακτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, αργότερα σήμερα το απόγευμα.

Ειδικότερα, στις 18:00 αναμένεται έκτακτη ενημέρωση από εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέσω της ΕΡΤ. Νωρίτερα σήμερα η ηγεσία της Πυροσβεστικής συνεδρίασε εκτάκτως με τους τοπικούς Περιφερειάρχες για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Σε συναγερμό οι Αρχές για την Κυριακή

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές της χώρας, για το ενδεχόμενο πυρκαγιών τα επόμενα 24ωρα. Πιο συγκεκριμένα αύριο Κυριακή υπάρχει πρόβλεψη πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιάς στην κλίμακα 4 σε:

  1. Αττική & Κύθηρα, Βοιωτία, & στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
  2. κεντρική και νότια Εύβοια & σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου

Σήμερα στις 14:00 συνεδριάζει η ηγεσία του ΠΣ με τους τοπικούς Περιφερειάρχες του ΠΣ για μέτρα (απαγόρευση σε δάση - άλση, αύξηση περιπόλων, εναέριες περιπολίες κλπ).

Οι Αρχές υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη προσοχή από τους πολίτες και να μην ανάψουν φωτιά για κανένα λόγο.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται επίσης στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο (3): ΝΑ Νομός Θράκης, Χαλκιδική, όλη η Στερεά, Βόρεια Εύβοια. Κεντρική Πελλοπονησος, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.

φωτιά τώραπυρκαγιάειδήσεις τώραπυροσβεστικήφωτιά