Ελλάδα|08.08.2022 18:43

Σοβαρή καταγγελία στα Χανιά: Ακτινολόγος φέρεται να επιτέθηκε σε ειδικευόμενη γιατρό που ζήτησε να γίνει τομογραφία σε τραυματία

Newsroom

Μια σοβαρή καταγγελία έχει έρθει στο «φως» της δημοσιότητας, καθώς ακτινολόγος στα Χανιά φέρεται όχι μόνο να αρνήθηκε να κάνει αξονική τομογραφία σε 18χρονο που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο, αλλά και να εκφόβισε την ειδικευόμενη γιατρό που του το ζήτησε.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου. Όταν ο 18χρονος έφτασε στα επείγοντα η ειδικευόμενη γιατρός, που τον εξέτασε, διαπίστωσε ότι απαιτείται αξονική και έτσι κάλεσε τον εφημερεύοντα ακτινολόγο του νοσοκομείου.

Ο ακτινολόγος, σύμφωνα με την ίδια, αρνήθηκε να κάνει την τομογραφία, μιλώντας της υποτιμητικά και προσβλητικά.

Στη συνέχεια, μετέβη οργισμένος στα ΤΕΠ και επιτέθηκε φραστικά στη συνάδελφό του, με μάρτυρες να δηλώνουν ότι πήγε μάλιστα να τη χτυπήσει, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Εν τέλει αφού τα πνεύματα ηρέμησαν, έγινε η αξονική απεικόνιση, χάρη στην οποία αποδείχθηκε ότι ο 18χρονος ασθενής έφερε σοβαρά τραύματα, εσωτερικά και σε ζωτικά όργανά του και έτσι οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο. Πλέον η κατάστασή του 18χρονου είναι σοβαρή, αλλά σταθερή, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας ενημερώθηκε για το περιστατικό κι έχει διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρήτητροχαίογιατρόςειδήσεις τώραΧανιά