Ελλάδα|10.08.2022 20:23

Φωτιά στον Κορυδαλλό: Οριοθετείται το μέτωπο - «Είναι η τρίτη φορά που καίγεται» λέει κάτοικος

Κώστας Ασημακόπουλος

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε χαμηλή βλάστηση επί της οδού Αθανασίου Διάκου στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ του ethnos.gr στο μέτωπο, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί σε μεγάλο βαθμό και υπάρχουν διάσπαρτες εστίες βέβαια.

Γλίτωσε ο Βοτανικός Κήπος- Δύσκολο το σημείο της φωτιάς

Για ένα πολύ δύσκολο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά κάνει λόγο ο ρεπόρτερ του ethnos.gr και αυτό για δύο λόγους: πρώτον υπάρχουν κολώνες υψηλής τάσης και δεύτερον, στη δεξιά πλευρά του μετώπου βρίσκεται ο Βοτανικός Κήπος και δάσος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ethnos.gr από το πύρινο μέτωπο.

Επιπλέον, δεν υπάρχει δρόμος και η προσέγγιση είναι δύσκολη. Χάρη στη μεγάλη επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ο Βοτανικός Κήπος γλίτωσε από τις φλόγες στο «παρά πέντε». 

Κάτοικος: «Είναι η τρίτη φορά που μπαίνει φωτιά»

Με κάτοικο της περιοχής μίλησε το ethnos.gr, όπου όπως είπε είναι η τρίτη φορά που καίγεται η περιοχή. «Την έχουν υπό έλεγχο τη φωτιά, είναι η τρίτη φορά που παίρνει αυτό το σημείο». Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε ένα πολύ δύσκολο σημείο λόγω της πυκνής βλάστησης, αλλά όπως υπογράμμισε ο κάτοικος της περιοχής «υπάρχουν πυροφυλάκια και πομώνες με νερό»

 

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ξεκίνησε κοντά σε σπίτια και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σημειώνεται ότι για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 72 πυροσβέστες 15 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και τρία ελικόπτερα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραφωτιάΣχιστόφωτιά τώραΚορυδαλλός