Σεισμός στη Σάμο: Πόσο πρέπει να ανησυχούν οι κάτοικοι - Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας
NewsroomΑνησυχία σκόρπισε στους κατοίκους της Σάμου και της Χίου, ο σεισμός μεγέθους 4,9 Ρίχτερ (σύμφωνα με την τελική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου) που σημειώθηκε στις 6:24 το πρωί της Κυριακής 14 Αυγούστου 2022.
Τι λέει για το σεισμό στη Σάμο ο Ευθύμιος Λέκκας
Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 27 χιλιόμετρα, βόρεια-βορειοανατολικά από το Βαθύ Σάμου, ενώ το εστιακό βάθος ανέρχεται σε 11,8 χιλιόμετρα. Ωστόσο , ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως «πρέπει με επιφύλαξη να είναι ο κύριος σεισμός κι έχει ακολουθία τριών δονήσεων ως τώρα».
«Δεν ξύπνησε η Σάμος αλλά το Κουσάντασι από το σεισμό καθώς πρόκειται για παράλληλο ρήγμα με διαφορετική τεκτονική δομή που έκανε αισθητό το σεισμό στο ανατολικό τμήμα της Σάμου και στον τουρκικό χώρο από την Σμύρνη μέχρι το Κουσάντασι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.
- Πυροσβεστικό Σώμα: Στο… περίμενε για μια άδεια-Χρωστούν σε κάθε πυροσβέστη 200 ρεπό και 150 μέρες άδεια
- Δολοφονία στην Άρτα: Νέες αποκαλύψεις για τον 29χρονο δράστη – Η βίαιη επίθεση κατά της πρώην συζύγου του μπροστά στα μάτια του παιδιού τους
- Ερχονται αυξήσεις σε ασφάλιστρα αυτοκινήτου και υγείας
- Ο επιμένων… νικά: Μήνυσε τον Ινδικό Σιδηρόδρομο για 0,24 λεπτά και κέρδισε έπειτα το δικαστήριο μετά από 23 χρόνια!
- Ανάλυση: Τα μαθήματα των Ευρωπαίων από τη Γροιλανδία για τον Τραμπ
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές» για τη Γροιλανδία - Οι κινήσεις της Αθήνας στη γεωπολιτική σκακιέρα
- Κεφάλαιο πλημμύρες: Τι προκαλεί καταστροφές όπως αυτή της Άνω Γλυφάδας - «Φρεάτια σχεδιασμένα για άλλες εποχές»
- Ο εκνευρισμός του Μαξίμου με τον Παπανικολάου της Γλυφάδας, η αναπάντεχη σύνθεση στην εκδήλωση του Γερουλάνου και η δυσπιστία της Κουμουνδούρου για τον Ανδρουλάκη