Ελλάδα|18.10.2022 13:24

Κολωνός: Μεγάλες οι διαστάσεις στην υπόθεση της 12χρονης - Στο «μικροσκόπιο» τρεις άνδρες, ένα ζευγάρι και οι ήδη συλληφθέντες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Η υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με τον 54χρονο Ηλία Μίχο να βρίσκεται στη φυλακή ως υπεύθυνος για την εκπόρνευση της μικρής αλλά και κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος της. Την ίδια ώρα, προφυλακιστέα έχει κριθεί και η μητέρα της, καθώς δεν έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς ότι δεν έχει διαπράξει τίποτα σε βάρος του παιδιού της.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο πατέρας της 12χρονης φαίνεται πως σκοπεύει να στραφεί εναντίον της μητέρας μέσω της νομικής οδού, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha.

Τρεις άνδρες φέρονται να μιλούσαν με τη 12χρονη - Θα δώσουν νέα στοιχεία

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις για την απάνθρωπη υπόθεση δεν έχουν τέλος, με τρεις άνδρες να φαίνεται πως συνομιλούσαν μαζί της στο διαδίκτυο και αναμένεται να δώσουν νέα στοιχεία.

Ειδικότερα, οι τρεις προσέγγισαν τον δικηγόρο Όθωνα Παπαδόπουλο, με τον ίδιο να λέει: «Υπάρχουν άτομα που απλώς έχουν συνομιλήσει με αυτό το προφίλ, με ολιγόλεπτη συνομιλία χωρίς ερωτικό περιεχόμενο και δεν έχουν προβεί σε περαιτέρω ερωτική πράξη -συμπεριφορά για την οποία δεν προκύπτει η τέλεση ποινικού αδικήματος».

Οι συγκεκριμένοι υποστηρίζουν πως η 12χρονη μέσω του προφίλ «παρουσιαζόταν» ως πρόσωπο ενήλικο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο που μίλησε στον Alpha.

Στο «κάδρο» και ένα ζευγάρι

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκτός από τις τρεις νέες συλλήψεις της ΕΛΑΣ, οι Αρχές αναζητούσαν και ένα ζευγάρι που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού της ανήλικης.

Οι Αρχές έκαναν στοχευμένη επιχείρηση σε έξι οίκους ανοχής του Κεραμικού χωρίς, ωστόσο, να καταφέρουν να εντοπίσουν το ζευγάρι, για το οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ζευγάρι μετέβη στην Αττική από μία πόλη της Θεσσαλίας και βρίσκεται σε κάποιον από τους οίκους ανοχής που έγινε η έφοδος της αστυνομίας.

Εξετάζεται αν οι συλληφθέντες έχουν κακοποιήσει και άλλα παιδιά

Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο όσοι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής να εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις κακοποίησης παιδιών.

«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και αν υπήρξε κακοποίηση και άλλων παιδιών από τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, αλλά προφανώς πρέπει να εξεταστούν και τα υπόλοιπα ανήλικα και ενήλικα παιδιά της οικογένειας για να δούμε που θα μας οδηγήσει αυτή η υπόθεση» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η ίδια, μιλώντας και στον ΑΝΤ1, ανέφερε επίσης ότι δεν έχει υπάρξει καμία καταγγελία τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην αστυνομία για την οικογένεια της 12χρονης, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης ή για παραμέληση ανηλίκου.

Λύτρας: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μαστροπεία από τη μητέρα

«Δεν έχει καμία απολύτως σχέση» η προφυλακισμένη 37χρονη μητέρα με την κατηγορία για μαστροπεία της ανήλικης κόρης της, δήλωσε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Και με βάση τη δικογραφία μπορεί να καταλάβει κάποιος εύκολα ότι σαν μητέρα μπορεί να έκανε λάθη και να μην μπορούσε να έχει την εποπτεία της ανήλικης, αυτό μπορώ να το δεχτώ, αλλά την μαστροπεία για την οποία κατηγορείται, την αρνείται και δεν υπάρχουν και στοιχεία» τόνισε.

Μάλιστα, απαντώντας στο πώς είναι δυνατόν να κατάλαβε η θεία του παιδιού ότι κάτι συνέβαινε και να μην είχε καταλάβει τίποτα η μητέρα του, ο κ. Λύτρας είπε «αυτό ακούγεται και είναι λογικό, ούτε και με αυτό θα διαφωνήσω» και πρόσθεσε ότι «η θεία βρήκε κάποια στιγμή το τηλέφωνο του παιδιού και το πήρε και ήταν ανοιχτό και έτσι είδε το μήνυμα και ξεκίνησε όλη αυτή η διαδικασία, από την άλλη η μητέρα δεν το είχε κάνει ποτέ».

Ωστόσο, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η θεία του παιδιού συμπαραστάθηκε στην κατηγορούμενη μητέρα όπως και η 19χρονη κόρη της και ο 18χρονος γιος της μίλησαν υπέρ της 37χρονης και σημείωσε «δηλαδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι πέφτουν τόσο έξω για την μητέρα; Ότι υπάρχει παραμέληση, δεν θα πω όχι».

Σε επισήμανση ότι εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκιση της μητέρας, ο κ. Λύτρας σχολίασε, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπεις μια τέτοια διάταξη και στο δικαστήριο να βλέπεις άλλο αποτέλεσμα», προσθέτοντας «εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αντί να ασχοληθούμε με τους βιαστές γιατί εδώ μιλάμε για βιαστές».

«Μου κάνει λίγο ότι κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα γιατί ενδεχομένως υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θα είναι άνθρωποι που θα κινδυνεύσουν διάφορες καταστάσεις ή διάφορα πράγματα» ανέφερε ο κ. Λύτρας. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πρόσωπα που κάποιοι θέλουν να τα προστατεύσουν είπε «δεν ξέρω αλλά περνάει πολύ έντονα από το μυαλό μου».

«Εγώ βλέπω ότι ξαφνικά έχει μετατοπιστεί η κοινή γνώμη για ένα αδίκημα που είναι η μαστροπεία από την μητέρα, που το αρνείται επαναλαμβάνω και έχουμε αφήσει εκτός τα άτομα που ψάχνουμε να δούμε όλοι μας ποια είναι» συμπλήρωσε.

Ιδιαιτέρως επιβαρυντικά στοιχεία από την 12χρονη για το Μίχο

Σοκαριστικά είναι τα όσα περιέγραψε το 12χρονο παιδί στην ειδικό της αστυνομίας, μια μέρα πριν συλληφθεί η μητέρα του την περασμένη Πέμπτη.

Το παιδί είπε στην ψυχολόγο ότι ο Μίχος το πήγαινε σε οίκο ανοχής, περιγράφοντας λεπτομερείες για τον τρόπο που δρούσε ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες (τις οποίες έχει το ethnos.gr αλλά επιλέγει, για λόγους προστασίας της ανήλικης, να μην δημοσιοποιήσει) η κατάθεση της 12χρονης είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον κατηγορούμενο Ηλία Μίχο.

Εισαγγελική έρευνα για τα αδέρφια της 12χρονης

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, εντολή  για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τα αδέλφια της 12χρονης να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας ή εκμετάλλευσης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ο Εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες να διενεργήσουν λεπτομερή έρευνα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στις έξι οι συλλήψεις

Μαζί με τη σύλληψη της μητέρας με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας, τις συλλήψεις του 53χρονου Ηλία Μίχου και του 42χρονου Γιάννη Σοφιανίδη (ο πρώτος είναι κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών και ο δεύτερος στις φυλακές Τρίπολης) οι συλλήψεις για την υπόθεση του Κολωνού που έχει σοκάρει το πανελλήνιο ανέρχονται στις έξι.

«Αυτό, όμως, είναι μόνο η αρχή», είπε ανώτατη πηγή στο ethnos.gr. Άλλοι τρεις, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ταυτοποιηθεί και αναγνωριστεί από το παιδί, ενώ συνολικά άλλοι τέσσερις είναι στο μικροσκόπιο των Αρχών και αναμένονται εξελίξεις ενδεχομένως και εντός της ημέρας.

«Όσοι μίλησαν δήθεν με το παιδί μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα, ακόμη και όσοι έκαναν κλικ στην «αγγελία» θα βρεθούν και θα περάσουν το κατώφλι του 7ου ορόφου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ανηλίκων. Δεν θα μείνει κανείς απ' έξω», λέει αστυνομικός της Ασφάλειας με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων υποθέσεων. «Υπάρχει μία προτεραιοποίηση στα επίπεδα της έρευνας η οποία κινείται σε ταυτόχρονο χρόνο με τις έρευνες που γίνονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Όσο ανοίγουν τα κινητά και τα λάπτοπ, όσο το cloud προσφέρει πολύτιμα στοιχεία και νέα πρόσωπα ταυτοποιούνται τόσο και εμείς θα προχωράμε», συμπληρώνει αναλυτής των ηλεκτρονικών ιχνών της ΕΛ.ΑΣ.

Το πιο σημαντικό πρόσωπο από όλα αυτά φαίνεται να είναι ο «Μιχάλης», ο άνδρας όπως τον κατονόμασε η 12χρονη, που φέρεται να είχε τον ρόλο όχι μόνο της «κλείστρας» ραντεβού, αλλά και την θέση του συνοδού. Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι εκείνος που στην γλώσσα των αστυνομικών χαρακτηρίζεται ως υπαρχηγός του κυκλώματος και σύμφωνα με όσα είπε το παιδί εκείνος την συνόδευε στα ραντεβού, όταν δεν μπορούσε να το κάνει ο Ηλίας Μίχος. «Ο εντοπισμός και η σύλληψή του θα επιταχύνει τις έρευνες, διότι ο ίδιος φέρεται να είναι ένα πρόσωπο που ξέρει πολλά και να συμμετείχε ενεργότατα σε όσα φρικτά και άρρωστα βίωσε για σχεδόν τέσσερις μήνες η 12χρονη», καταλήγει η ίδια πηγή.

Ανατριχιαστική κατάθεση της θείας της 12χρονης

Νέες αποκαλύψεις έκανε η θεία της 12χρονης από τον Κολωνό για τα μηνύματα του 53χρονου Ηλία Μίχου που κατηγορείται ότι βίαζε και εκπόρνευε την ανήλικη. Η θεία εξιστορεί πως κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά καθώς όπως επεσήμανε στην κατάθεσή της προβληματιζόταν από το γεγονός ότι η 12χρονη ήταν διαρκώς απασχολημένη σε δύο κινητά.

Σημειώνεται ότι η θεία της ανήλικης κοπέλας, ήταν αυτή που επικοινώνησε αρχικά με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και στη συνέχεια με τους γονείς του κοριτσιού και έτσι αποκαλύφθηκε η δράση του Ηλία Μίχου.

Η θεία της 12χρονης που διαμένει στη Λευκάδα και φιλοξενούσε την ανήλικη για να κάνει τις διακοπές της είπε: «Με αυτό που αντίκρισα σοκαρίστηκα. Είδα ότι συνομιλούσε με έναν «Ηλία Μίχο» (σ.σ. όπως τον είχε αποθηκευμένο στις επαφές της η μικρούλα), ο οποίος της έλεγε αισχρά πράγματα, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία υπήρχαν και γυμνά βίντεο και φωτογραφίες της ανιψιάς μου…». Όπως δήλωσε αμέσως επικοινώνησε με το «Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και τους γονείς της 12χρονης, εξαναγκάζοντάς τους ουσιαστικά την επόμενη ημέρα να καταγγείλουν τον βιασμό και την εκπόρνευση της ανήλικης.

«Περί τα τέλη Αυγούστου η ανιψιά μου ήρθε να μείνει μαζί μου στο νησί για λίγες ημέρες. Την Παρασκευή 2/9/2022 και ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι, παρατηρούσα ότι κρατούσε και τα δύο κινητά της ταυτόχρονα. Επειδή δεν θεωρούσα σωστό να περνάει τόσο χρόνο στο κινητό, αυθόρμητα της τα πήρα από τα χέρια και τα δύο. Τότε η μικρή τρελάθηκε και ήρθε και κλείδωσε τα κινητά. Άρχισε να τρέμει και να κλαίει. Εκεί κατάλαβα ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό που θέλει να κρύψει, αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μου στο τι θα έβλεπα» υπογράμμισε η θεία της 12χρονης.

«Μετά από δύο ώρες την έπεισα να μου τα ξεκλειδώσει. Πήρα το ένα κινητό και άρχισα να το ψάχνω. Με αυτό που αντίκρισα σοκαρίστηκα. Είδα ότι συνομιλούσε με έναν «Ηλία Μίχο», ο οποίος της έλεγε αισχρά πράγματα, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία υπήρχαν και γυμνά βίντεο και φωτογραφίες της ανιψιάς μου. Είχε πάθει σοκ που ανακάλυψα όλα αυτά. Τη ρωτούσα, αλλά δεν είχε δύναμη να μου απαντήσει σε τίποτα και έτσι εγώ δεν την πίεσα παραπάνω» επεσήμανε.

«Το ίδιο βράδυ κάλεσα στο "Χαμόγελο του Παιδιού" να με συμβουλεύσουν πώς πρέπει να χειριστώ το θέμα σωστά. Συγχρόνως ενημέρωσα τους γονείς και τους είπα ότι έπρεπε άμεσα να κάνουν καταγγελία, αλλά επειδή ήταν αργά το βράδυ πήγαν στο τμήμα και απευθύνθηκαν πάλι στην Αστυνομία την αμέσως επόμενη ημέρα. Το επόμενο πρωινό αποφάσισα να ακολουθήσω τις συμβουλές των ψυχολόγων του ”Χαμόγελου του Παιδιού” και συμπεριφερόμουν όσο μπορούσα, γιατί ήμουν ακόμα πολύ ταραγμένη, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Τα κινητά που είχε η 12χρονη τα έχω κρατήσει» είπε στην κατάθεσή της η θεία του κοριτσιού.

«Επίσης έχω βγάλει φωτογραφίες από συνομιλίες που είχε η ανιψιά μου τόσο με τον ανωτέρω όσο και με άλλα άγνωστα άτομα, με τα οποία όπως φαίνεται έχει συνευρεθεί ερωτικά… Θέλω να βρεθούν όλοι όσοι έχουν πειράξει την ανιψιά μου και να τιμωρηθούν. Τίποτε άλλο δεν έχω να σας πω» ανέφερε κλείνοντας.

«Μπαινόβγαιναν παιδιά στο μαγαζί του Μίχου»

Την ίδια ώρα, γείτονες αλλά και γυναίκες που γνώριζαν τον κατηγορούμενο σκιαγραφούν με μελανά χρώματα το προφίλ του ανθρώπου που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο παιδί στον Κολωνό.

«Εγώ κάποτε είχα προσφερθεί να βαφτίσω το παιδί. Ήταν στοργική μητέρα. Ο πατέρας τα λεφτά που έδινε η γειτονιά να μεγαλώνουν τα παιδιά τα έτρωγε στα ναρκωτικά και τον τζόγο.  Ήταν μια κακουχία. Εγώ νομίζω ότι τα παιδιά πέσανε θύματα εκμετάλλευσης» περιγράφει φίλος της οικογένειας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ο άνδρας γνώριζε τη μητέρα της 12χρονης αλλά και τον πατέρα της. Τον κατηγορεί όπως λέει ότι με τη στάση του ευθύνεται για το που κατέληξε η οικογένεια.  «Έχει κατακλέψει όλη την πολυκατοικία. Τα έχει κάνει όλα. Με το σαδιστικό του χαρακτήρα μέσα στο σπίτι ώθησε πάρα πολλά πράγματα στο να συμβούν όπως γίνανε» τονίζει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, κάτοικος της περιοχής υποστήριξε πως δεν έβλεπε μόνο τον Ηλία Μίχο με το δεύτερο άτομο στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια αλλά έβλεπε κοντά τους να βρίσκεται και ένα μικρό κοριτσάκι. «Έβλεπα ένα κοριτσάκι με μια τσάντα, σχολιαρόπαιδο το οποίο δεν ήταν διπλά τους, καθόταν λίγο πιο πέρα συνέχεια στο ίδιο σημείο. Όταν σταμάτησα να βλέπω το κοριτσάκι σταμάτησα να βλέπω και τους δυο κυρίους αυτούς. Όταν είδα φωτογραφία και τον είδα σε φωτογραφίες που έβγαινε με άλλους τον θυμήθηκα φατσικά» περιγράφει η αυτόπτης μάρτυρας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κακοποίηση παιδιώνειδήσεις τώραβιασμόςσεξουαλική κακοποίησηΚολωνός12χρονηκακοποίησηΣεπόλια