Ελλάδα|14.11.2022 17:24

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα σημεία για πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Επτά ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώνονται κάθε χρόνο από το 2000 και μετά στη Θεσσαλονίκη, όταν στον προηγούμενο αιώνα καταγράφονταν ένα ανά τρία χρόνια. Αυτό κατέγραψε έρευνα, η οποία διαπιστώνει ότι η Θεσσαλονίκη πλήττεται ήδη από την κλιματική αλλαγή και ότι τα τελευταία 40 χρόνια πλημμύρες στοίχησαν τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που «χτυπούν» τη Θεσσαλονίκη είναι: πλημμύρες σε ποσοστό 65,45%, χιόνια και παγετός σε ποσοστό 17,27%, ανεμοθύελλες σε ποσοστό 10,91% και κεραυνοί σε ποσοστό 6,36%.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεδρίασε και κατέληξε στα πιο επικίνδυνα σημεία της πόλης για να πλημμυρίσουν, τα οποία είναι τα εξής: Πλατεία Δικαστηρίων, Αγίων Πάντων, οδός Κουντουριώτη, Πλατεία Δημοκρατίας και Πλατεία Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με τον Δήμο, το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στα φρεάτια των συγκεκριμένων περιοχών, αφού βουλώνουν εύκολα λόγω φερτών υλικών που κατεβαίνουν από το Σέιχ Σου με κατεύθυνση τη θάλασσα. Ήδη γίνονται συζητήσεις για έργα που θα αφορούν την καλύτερη λειτουργία των φρεατίων, τα οποία μέχρι στιγμής ξεβουλώνουν οι εργαζόμενοι χωρίς τη βοήθεια μηχανημάτων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκηπλημμύρεςέρευναακραία καιρικά φαινόμενα