Ελλάδα|31.12.2022 17:50

Ένα απέραντο γλέντι σε ολόκληρο το κέντρο της Θεσσαλονίκης - Χοροί πάνω στα τραπέζια από το μεσημέρι

Newsroom

Σε ένα απέραντο χώρο διασκέδασης έχει μετατραπεί αυτήν την ώρα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με το γλέντι να έχει «ανάψει» σε κάθε γωνιά του. Άτομα κάθε ηλικίας διασκεδάζουν και χορεύουν στον ρυθμό των μουσικών που ακούγονται από πολλά καταστήματα, καταναλώνουν άφθονο ποτό και απολαμβάνουν ζεστά σουβλάκια που ψήνονται στις δεκάδες υπαίθριες ψησταριές.

Η κορύφωση του γλεντιού εντοπίζεται, για ακόμη μία εορταστική περίοδο, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου και κυρίως στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αριστοτέλους και Κομνηνών, το οποίο έχει κλείσει για τα αυτοκίνητα από νωρίς το μεσημέρι και έχει κατακλυστεί από χιλιάδες Θεσσαλονικείς και τουρίστες.

Σχεδόν παρόμοια είναι η εικόνα και στα Λαδάδικα, με τα πολλά καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, όπου κόσμος χορεύει ακόμα και πάνω στα τραπέζια.

Σε όλο το κέντρο από το πρωί της τελευταίας ημέρας του χρόνου μπάντες φορέων αλλά και ερασιτεχνικά μουσικά σύνολα παίζουν μουσική, ψάλλουν τα κάλαντα και ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον εορταστικό τόνο.

Ο καιρός είναι σύμμαχος των Θεσσαλονικέων, προκειμένου να απολαύσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αφού από το νωρίς, μετά την ομίχλη που επικράτησε τις πρώτες πρωινές ώρες, ένας δυνατός ήλιος «αγκάλιαζε» την πόλη κατά μεγάλα διαστήματα.

Τέλος, «χρυσές» δουλειές κάνουν και τα εμπορικά καταστήματα, αφού χιλιάδες Θεσσαλονικείς ξεχύθηκαν στην αγορά για τα τελευταία ψώνια του χρόνου.

Θεσσαλονίκηδιασκέδασηχορόςμουσική