Ελλάδα|09.01.2023 14:52

Ομαδικός βιασμός 15χρονου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο όγδοος κατηγορούμενος

Newsroom

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 15χρονος που απολογήθηκε στον ανακριτή ανηλίκων για την υπόθεση ομαδικού βιασμού ανηλίκου στο Ίλιον.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως «ουδέποτε» ήταν παρών σε κάποιο περιστατικό, ενώ καταδίκασε «απερίφραστα τα περιστατικά βίας εις βάρος του θύματος».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην απολογία του είπε: «Καταδικάζω απερίφραστα τα περιστατικά βίας που έγιναν εις βάρος του θύματος. Ουδέποτε ήμουν παρών σε κάποιο από αυτά ούτε γνώριζα το παραμικρό. Γι’ αυτό και δεν εμφανίζομαι σε κανένα βίντεο ούτε υπάρχει καμία συνομιλία μου με κάποιον από τους εμπλεκόμενους».

Υπενθυμίζεται πως, μέχρι στιγμής, για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί πέντε άτομα, ενώ εξετάζεται ακόμη ο ρόλος και τεσσάρων κοριτσιών -γύρω στα 15 έτη.

Οι ανήλικοι που έχουν προφυλακιστεί αντιμετωπίζουν τις εξής κατηγορίες: Συμμορία, Ομαδικός βιασμός κατ` εξακολούθηση, Πορνογραφία.

Οι ανήλικοι που συμμετείχαν στα ειδεχθή περιστατικά έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους, αρνούνται όμως τις κατηγορίες του βιασμού καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως φέρεται να υποστηρίζουν ήταν όλα στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού: «Όλο αυτό ήταν μία πλάκα, ένα παιδικό παιχνίδι, άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ίλιονομαδικός βιασμόςκακοποίηση ανηλίκουειδήσεις τώρα