Ελλάδα|24.02.2023 07:55

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Μετά την καραντίνα έρχεται ωστικό κύμα ξεφαντώματος με κατάρριψη όλων των ρεκόρ

Κώστας Ασημακόπουλος
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Μετά από τρία χρόνια προβλημάτων, περιορισμών και ματαιώσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το πατρινό καρναβάλι κορυφώνει τη δράση του θυμίζοντας παλιές καλές εποχές. Οι εκτιμήσεις των διοργανωτών αναφέρουν πως η αύξηση από το 2019 (τελευταία χρονιά που το καρναβάλι έγινε υπό κανονικές συνθήκες) η αύξηση των καρναβαλιστών κυμαίνεται γύρω στο 20%.

Η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ηρώ Ειρήνη Κούρη μιλώντας στο ethnos.gr εκτίμησε πως το 2023 θα έχουμε ρεκόρ προσέλευσης όλων των εποχών με περισσότερους από 50.000 καρναβαλιστές, όταν το 2019  ήταν γύρω στις 40.000.

33 άρματα, 150 πληρώματα

Συνολικά θα παρελάσουν 15 άρματα άρματα του Δήμου Πατρών και 18 άρματα ιδιωτών. Συνολικά συμμετέχουν 150 πληρώματα: «Η συμμετοχή των καρναβαλιστών από την Πάτρα αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.Εχουμε ξεπεράσει τον εαυτό μας. Η επιθυμία του κόσμου να βγει και να διασκεδάσει μοιάζει με ένα δυνατό ωστικό κύμα. Μας σπρώχνει όλους σε μία θετική διάθεση. Υπάρχει φοβερός ενθουσιασμός και ηφαιστειακή διάθεση απ΄όλους. Οι περιορισμοί που είχαμε τα τρία τελευταία χρόνια έχουν παίξει το ρόλο τους. Ο κόσμος έχει μία ξέφρενη διάθεση για να διασκεδάσει και να περάσει όμορφα στην πόλη μας», είπε η Ηρώ Ειρήνη Κουρή.

Δεν ρεφάρουν τη ζημιά

Τόνισε πάντως πως η εφετινή καλή σεζόν δεν αρκεί για να καλύψει τη ζημιά που έπαθαν οι επαγγελματίες τα προηγούμενα χρόνια: «Οι ζημιές στους επαγγελματίες και στην αγορά του καρναβαλιού λόγω της πανδημίας ήταν τεράστιες. Όσο καλά και να πάει η εφετινή διοργάνωση δε μπορεί να ρεφάρει τη συσωρευμένη ζημιά τριών ετών. Όμως όλο αυτό που συμβαίνει τονώνει την πόλη μας οικονομικά και τους πατρινούς ψυχολογικά. Η ψυχολογία είναι βασικός παράγοντας. Θέλω να τονίσω πως όλες μας οι δράσεις έχουν πάει πολύ καλά. Από τις 17 Γενάρη που ξεκινήσαμε με όλες τις γιορταστικές δράσεις και την ποδηλατάδα στις 11 Φεβρουαρίου».

Πάνω από 65.000 επισκέπτες

Η Ηρώ Ειρήνη Κουρή αναφέρθηκε και στον αυξημένο αριθμό επισκεπτών που έχουν αρχίσει να σπεύδουν στην Πάτρα από κάθε γωνιά της Ελλάδας: «Από σήμερα κιόλας η κίνηση είναι πολύ αυξημένη. Μόνο για την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου το ΚΤΕΛ Πατρών με ενημέρωσε πως θα φτάσουν στην πόλη μας 10.000 επισκέπτες. Φανταστείτε τους χιλιάδες επισκέπτες που θα έρθουν οδικώς. Δε μου αρέσει να μιλάω με αόριστα νούμερα αλλά σίγουρα οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τους 65.000. Φυσικά τα ξενοδοχεία μας είναι γεμάτα και η πληρότητα αγγίζει το 100%».

Επί ποδός βρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Πάτρας και ειδικά τα συνεργεία στην καθαριότητα, στον οδοφωτισμό, στην ασφάλεια και φυσικά στο καρναβαλικό συνεργείο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

19:00: Παρέλαση Αρμάτων του Δήμου Πατρέων στο κέντρο της πόλης

19:00: Δρώμενο – Παρέλαση του Θεάτρου Δρόμου – Helix Action theatre «Όλα Λευκά» στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στην πλατεία Γεωργίου. Συμμετέχουν δέκα ηθοποιοί και τρεις μουσικοί με κρουστά και πνευστά όργανα, ξυλοπόδαρα με αναρτήσεις, ακροβάτες και ζογκλέρ με εντυπωσιακά κοστούμια.

21:30: Συναυλία: Goran Bregovic & The Wedding and Funeral Band, στην πλατεία Γεωργίου Α’

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:00-13:00 Θέατρο δρόμου στο Ιστορικό Κέντρο

12.30 Σοκολατοπόλεμος στο κέντρο της πόλης. Μίνι παρέλαση συνοδεία των μουσικών αρμάτων.

18:00 Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση – οδός Κορίνθου

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

14:00 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2023 – οδός Κορίνθου

21:00 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ – ΚΑΥΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ με συναυλία από τους 1550 με τίτλο «Πάτρα ζω στον έρωτά σου 2023» και τους ABOVE SUSPICION, στο Μώλο της Αγίου Νικολάου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πατρινό καρναβάλιβασιλιάς καρνάβαλοςΠάτρακαρναβάλιδιασκέδαση