Ελλάδα|24.03.2023 11:00

Αυτός είναι ο άνθρωπος που εδώ και 41 χρόνια συντονίζει τις μαθητικές παρελάσεις στην Αθήνα - «Παρελαύνει όποιος νιώθει Έλληνας»

Newsroom

Ο Δημήτρης Στεφανίδης είναι εθελοντής συντονιστής των ελληνικών μαθητικών παρελάσεων τα τελευταία 41 χρόνια. Ο ίδιος μίλησε στο OPEN και στο Ώρα Ελλάδος για τη διαδρομή του και για το τι να περιμένουμε από τη σημερινή μαθητική παρέλαση.

«Θα παρελάσουν όλα τα σχολεία των Αθηνών με τον σημαιοφόρο και πέντε παραστάτες. Επίσης, θα παρελάσει, όπως κάθε χρόνο με απόφαση της ελληνικής Βουλής, το Λύκειο Καλαβρύτων με 72 παιδιά και το Λάβαρο της Επανάστασης, η Παγκρήτιος Ενωση, οι Μανιάτες, τα προσκοπάκια μας, οι παραολυμπιονίκες και γενικά, όποιος νιώθει ότι είναι Έλληνας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κύριος Στεφανίδης εξήγησε ότι «Την παρέλαση τη διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων. Οι επόπτες και συντονιστές βοηθοί μου είναι όλοι καθηγητές φυσικής αγωγής από διάφορα σχολεία των Αθηνών».

Περιγράφοντας τις αρμοδιότητες του σημείωσε «Πρέπει να ενημερώνουμε τα σχολεία ότι την τάδε ημέρα θα γίνει η δοκιμαστική. Λόγω του κορονοϊού και φέτος δεν κάναμε δοκιμαστικές. Αυτό δεν είναι καλό για εμάς. Αν δεν μιλήσουμε με τα παιδιά μας να τα συμβουλέψουμε πως θα περπατήσουν, πόσα μέτρα απόστασης θα έχουν».

«Ευτυχώς τα παιδιά πάνε πολύ ωραία στην παρέλαση. Εξάλλου είναι μαθητές και όχι στρατιώτες και δεν πρέπει να τα καταπιέζουμε για το πως θα περπατήσουν», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στη σημερινή μαθητική παρέλαση είπε ότι θα συμμετάσχουν 134 Δημοτικά Σχολεία 50 Γυμνάσια και 50 Λύκεια. Τέλος, αποκάλυψε ότι φέτος στην εξέδρα των επισήμων θα είναι επικεφαλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος και όχι υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μαθητική παρέλασηειδήσεις τώρα25η ΜαρτίουΠαναγιώτης Πικραμένος