Ελλάδα|25.04.2023 19:30

ΟΛΘ: Σε ένα μήνα έτοιμος ο νέος επιβατικός σταθμός - Πότε θα δέσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Σε ένα μήνα θα είναι έτοιμος ο νέος επιβατικός σταθμός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, και θα μπορεί να φιλοξενούνται σε αυτόν ταυτόχρονα δύο κρουαζιερόπλοια, στις δύο προκυμαίες που διαθέτει, ένα προερχόμενο από χώρες εντός Σένγκεν και ένα από αυτές που δεν περιλαμβάνονται στη ζώνη. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα δέσει στο νέο σταθμό, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουνίου.

Ο νέος επιβατικός σταθμός θα φιλοξενηθεί στην παλαιά αποθήκη 8 του λιμανιού, στην οποία από το τέλος του περασμένου Μαρτίου έχουν εγκατασταθεί τα εργοτάξια, προκειμένου διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος. Ο ένας από τους δύο εσωτερικούς χώρους του νέου σταθμού είναι ήδη σχεδόν έτοιμος και σε αυτόν έχουν τοποθετηθεί μεγάλες φωτογραφίες από αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, όπως το Λευκό Πύργο και την ευρύτερη περιοχή της παλιάς παραλίας της πόλης και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργεί παράλληλα με τον παλαιό επιβατικό σταθμό «Μακεδονία», ο οποίος στεγάζεται σε κτίριο διατηρητέο, το οποίο κοσμεί την είσοδο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα τις εγκαταστάσεις του. Μετά το πέρας της φετινής τουριστικής περιόδου ο παλαιός επιβατικός σταθμός θα κλείσει, προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησής του, χωρίς, ωστόσο, να χαθεί η μοναδική φυσιογνωμία του κτιρίου.

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο σταθμό «Μακεδονία», θα λειτουργούν στο λιμάνι και οι δύο σταθμοί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκησταθμόςκρουαζιερόπλοιαλιμάνι