Ελλάδα|04.05.2023 14:23

Άγιον Όρος: Το ενδεχόμενο να ανήκει στον αγνοούμενο μοναχό η σορός που βρέθηκε στην Προβάτα, εξετάζουν οι Αρχές

Newsroom

Το ενδεχόμενο η σορός που εντοπίστηκε την Τρίτη 2 Μαΐου, στην περιοχή Προβάτα του Αγίου Όρους, να ανήκει στο μοναχό, ο οποίος είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου ένα μήνα,  ερευνάται από τις Αρχές. Το σενάριο  θα εξακριβωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι ο νεκρός φορούσε ράσο.

Όπως αναφέρει το GRTimes, η σορός εντοπίστηκε σε πολύ κοντινή απόσταση από το Ιερό Κελί του Αγίου Αρτεμίου, όπου εγκαταβιούσε ο αγνοούμενος μοναχός. Στη διαδικασία ερευνών μετείχε η ομάδα διάσωσης ΟΦΚΑΘ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Χρήστο Ράμμο ο οποίος μίλησε στο GRTimes.

«Ο μοναχός, ο οποίος ήταν δόκιμος, εγκαταβιούσε στο Κελλί του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στην περιοχή της Προβάτας, μεταξύ Καρυών και Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, το οποίο αποτελεί εξάρτημα της Ιεράς Μονής Φιλοθέου. Ήταν πρωί Δευτέρας όταν έφυγε από το κελί και δεν επέστρεψε σε αυτό. Έτσι το μεσημέρι της ίδιας μέρας οι άλλοι δύο μοναχοί δήλωσαν την εξαφάνισή του στο Αστυνομικό τμήμα Καρυών», είπε ο κ. Ράμμος.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη των ερευνών που διεξάγονται εδώ και ένα μήνα, ο κ. Ράμμος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «χρησιμοποιήθηκαν εκτός από τους σκύλους διασώστες και πεζοπόρα τμήματα. Επίσης έγινε χρήση Drone, υποβρύχιας κάμερας και κατά τις βραδινές ώρες και θερμικής κάμερας. Σε πολύ δύσβατη περιοχή εντοπίστηκε από έναν σκύλο που κουβάλησε μέλος του σώματος που ήταν σε σήψη στο μοναστήρι. Αφού ακολούθησαν τον σκύλο, τους οδήγησε στο σημείο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σκύλοςΆγιο Όροςσορόςμοναχός