Ελλάδα|04.05.2023 17:55

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον 31χρονο δράστη - Τα ελαφρυντικά

Newsroom

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον 31χρονο σήμερα κατηγορούμενο Μανόλη Καλομοίρη που καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στην υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια.

Σύμφωνα με το cretalive.gr το Μικτό ορκωτό Εφετείο Κρήτης του αναγνώρισε ωστόσο ελαφρυντικό και συγκεκριμένα ότι "ωθήθηκε στην πράξη αυτή λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος".

Νωρίτερα, το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι ο κατηγορούμενος λειτούργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη. Για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ομόφωνα ένοχο.

Υπενθυμίζεται ότι η συμπλοκή έλαβε χώρα στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020, κατά την οποία ο Γιώργο Ξυλούρης πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του Μανόλη Καλομοίρη είχε δολοφονήσει τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη.

Πρωτόδικα ο Μανόλης Καλομοίρης είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις. Ο ίδιος, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 10 Νοεμβρίου, είχε δηλώσει ότι η εικόνα του νεκρού πατέρα του δεν του άφησε λογική σκέψη και ζήτησε από τους δικαστές να τον κρίνουν δίκαια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚρήτηΑνώγειαδίκηειδήσεις τώρα