Ελλάδα|29.05.2023 09:36

Άγριο έγκλημα στην Κοζάνη: Σήμερα η απολογία τού 61χρονου φερόμενου ως μητροκτόνου

Newsroom

Ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα 29 Μαΐου ο 61χρονος από την Κοζάνη, φερόμενος ως δράστης για την δολοφονία της 86χρονης μητέρας του, εντός της οικίας τους στις 22 Μαΐου, μετά την προθεσμία που πήρε την περασμένη Τετάρτη. 

Ο 61χρονος, που φέρεται να ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 86χρονη μητέρα, βρίσκεται σε συνθήκες προσωρινής κράτησης στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, μετά και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έδειξε, ότι ο θάνατος της ηλικιωμένης δεν προήλθε από φυσικά αίτια, αλλά από πολλαπλές κακώσεις, που έφερε σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Όπως διαπίστωσε η ιατροδικαστής, η ηλικιωμένη γυναίκα έφερε κάκωση θώρακος με πολλαπλά κατάγματα πλευρών αμφοτερόπλευρα και εσωτερική αιμορραγία (αιμοθώρακος αμφοτερόπλευρος) – τραύματα που αποκλείεται να προήλθαν από τυχόν πτώση της.

Ο φερόμενος ως δράστης σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν γνώριμος στις Αρχές, αφού συχνά απασχολούσε την Αστυνομία με περιστατικά διαπληκτισμού, ενώ κανείς δεν μπόρεσε να φανταστεί ότι θα γίνει το μοιραίο.

Ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει αποδεχτεί την πράξη, ότι δηλαδή ξυλοκόπησε μέχρι θανάσιμου τραυματισμού την 86χρονη μητέρα του και αρνείται τις κατηγορίες.

«Έπινε και δεν ήξερε τι έκανε»

Ο γιος της συνελήφθη ως ο μόνος ύποπτος για τον φόνο της μητέρας του. Έμεναν μαζί σε ιδιόκτητη πολυκατοικία και κανένας άλλος δεν είχε μπει στο κτήριο. Ο άνδρας ήταν γνωστός στις Αρχές καθως δημιουργούσε συχνά προβλήματα εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ: "Ήταν άρρωστος, χρειαζόταν βοήθεια. Έπινε και δεν ήξερε τι έκανε. Έχανε τον έλεγχο" είπε κάτοικος.

Το πρωί της Τετάρτης, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία με δόλο και πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Τι ισχυρίστηκε στις Αρχές ο φερόμενος μητροκτόνος

Ο φερόμενος μητροκτόνος δεν έχει ομολογήσει κατά το στάδιο της προανάκρισης ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι βρήκε σε αυτή την κατάσταση τη μητέρα του όταν γύρισε σπίτι. Ο θάνατος ωστόσο της γυναίκας προσδιορίζεται 15 ώρες πριν καλέσει το ΕΚΑΒ ο γιος της. Συνεπώς κάποιος χτύπησε βάναυσα τη γυναίκα αργά το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, όταν ήταν αυτός μαζί της. Ο 61χρονος υποστηρίζει ότι δε θυμάται τίποτα. "Δεν θυμάμαι, δεν ξέρω, έτσι τη βρήκα"! Αυτά φέρεται να είναι τα λόγια του 61χρονου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραέγκλημαΚοζάνημητροκτόνοςαπολογία