Ελλάδα|14.06.2023 10:41

Πύλος: Αναφορές για πάνω από 10 νεκρούς από το ναυάγιο - Φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί

Ευλαμπία Ρέβη

Σε συναγερμό έχει τεθεί το Λιμενικό Σώμα καθώς υπάρχουν πολλοί νεκροί από το μεγάλο ναυάγιο που έλαβε χώρα στα ανοιχτά της Πύλου, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αναφορές ότι έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 17 σοροί μεταναστών, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν περισυλλέγει αυτή τη στιγμή 104 άνθρωποι εκ των οποίων οι τέσσερις μεταφέρονται με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι άνθρωποι που έχουν περισυλλέγει από το Λιμενικό, έχουν περιγράψει στις ελληνικές Αρχές, ότι στο πλοίο επέβαιναν πολλοί ακόμα μετανάστες. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές αν υπάρχουν δεκάδες ή εκατοντάδες αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι των λιμενικών Αρχών είχαν δει στο κατάστρωμα του σκάφους πολλούς μετανάστες πριν αυτό βυθιστεί και αυτή η εικόνα που έχουν δεν συνάδει με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν περισυλλέξει.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για αλιευτικό σκάφος το οποίο είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού 

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί εκατό (100) άτομα, τα οποία μεταφέρονται με παραπλέον πλοίο στην Καλαμάτα, όπου έχει οργανωθεί η υποδοχή τους σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, τέσσερα (04) άτομα, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, όπου παρελήφθησαν από δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο). Μέχρι στιγμής από τις εκτεταμένες έρευνες έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί δεκαεπτά (17) σοροί.

Στο σημείο επιχειρούν δύο (02) Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά (07) παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του FRONTEX.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοιειδήσεις τώραΠύλοςΛιμενικό Σώμανεκροίμετανάστες