Ελλάδα|29.06.2023 09:51

Ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή η 4χρονη που δαγκώθηκε από οχιά - Αισιόδοξοι οι γιατροί

Newsroom

Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να νοσηλεύεται το 4χρονο κορίτσι που την δάγκωσε από οχιά. Σύμφωνα με τον Χρήστο Τζελέπη, αντιπρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου, το παιδί δεν έχει διασωληνωθεί. «Φαίνεται ότι το κοριτσάκι ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή, γιατί είναι σε σταθερά καλή κατάσταση. Ελπίζουμε ότι θα πάει καλύτερα», δήλωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζελέπης στο Mega, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, καθώς το νοσοκομείο διαθέτει εξειδικευμένες κλίνες ΜΕΘ.

«Πολλές φορές όταν οι κλίνες είναι γεμάτες – και το είδαμε σε πολλές περιπτώσεις στον κορονοϊό – γίνονται διακομιδές στην Αθήνα και αλλού», συμπλήρωσε.

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του 4χρονου κοριτσιού, καθώς το παιδί ανταποκρίθηκε στη φαρμακευτική αγωγή.

Είχε πρηστεί το χέρι της και το δηλητήριο προχωρούσε στο σώμα – Τι λέει ο πατέρας του παιδιού

Ώρες αγωνίας και για τους γονείς του παιδιού, με τον πατέρα της μικρής να δηλώνει ότι «είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε για το σώμα».

«Οι γιατροί λένε ότι η κατάστασή της είναι στάσιμη, κάνουν μικρές δόσεις από αντίδοτο», είπε στον Alpha ο πατέρας της 4χρονης, ενώ εξηγώντας πως συνέβη το περιστατικό είπε: «Καθάριζε η γιαγιά της μία αυλή μιας εκκλησίας και πήγε να πιάσει κάτι πευκοβελόνες και ήταν από κάτω και τη δάγκωσε. Οι πευκοβελόνες ήταν πάνω σε τσιμέντο, όχι σε χώμα. Πήγε να τη βοηθήσει να τις πιάσει με το χέρι και τη δάγκωσε».

«Ήταν οχιά, τη δάγκωσε στην παλάμη», σημείωσε ο ίδιος. «Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου που ήταν το πιο κοντινό, από εκεί με ασθενοφόρο στον Βόλο, από τον Βόλο στον πανεπιστημιακό Λάρισας και από τη Λάρισα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης».

«Είχε πρηστεί το χέρι και (το δηλητήριο) προχωρούσε για το σώμα», σημείωσε και εξήγησε ότι δεν της είχε χορηγηθεί ακόμα αντιοφικός ορός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκηειδήσεις τώραδάγκωμαΙπποκράτειο Νοσοκομείοοχιάγιατροί