Ελλάδα|25.11.2023 10:18

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ξεκινά στις 8 Ιανουαρίου η δίκη - Βαρύτατες κατηγορίες για Μίχο, μητέρα και άλλους 24

Newsroom

Στις 8 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η δίκη των 26 κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην φριακιαστική υπόθεση κατ’ εξακολούθησης βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, με βασικό κατηγορούμενο τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης Ηλία Μίχο, αλλά και την ίδια τη μητέρα του παιδιού

Μετά την έκδοση παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση , το απόγευμα της Παρασκευής προσδιορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης στην πιο σύντομη δικάσιμο που ήταν εφικτή. Σημειώνεται πως όλοι οι κατηγορούμενοι που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, έχουν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες στη φυλακή.

Βαρύτατες κατηγορίες για Μίχο και μητέρα

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο Μίχος και η μητέρα του παιδιού κατηγορούνται για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού.

Ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό του κοριτσιού καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. Στο βούλευμα οι δικαστές αναφέρουν πως η μητέρα της 12χρονης διέθετε έναντι αμοιβής σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στην δικογραφία ηλεκτρονικό υλικό με το παιδί της γυμνό.

Οι υπόλοιποι 24 

Οι υπόλοιποι 24 κατηγορούμενοι που έχουν επίσης προφυλακιστεί είναι οι φερόμενοι ως «πελάτες», που πλήρωναν για να συνευρεθούν ερωτικά με το ανήλικο κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και δεύτερη ανακριτική διαδικασία για την ίδια υπόθεση καθώς έχει σχηματιστεί και δεύτερη δικογραφία, ώστε να μην τεθούν ζητήματα συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών των εμπλεκόμενων της βασικής υπόθεσης.

Κολωνόςβιασμόςδικαστήριομητέραδίκη