Ελλάδα|31.01.2024 10:03

Ενισχύεται η προοπτική για Αρμένιους εργάτες στην Ελλάδα

Newsroom

Χτες, ο Πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα, Tigran Mkrtchyan, συναντήθηκε με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, Δημήτρη Καιρίδη.

Τι συζητήθηκε 

Κατά τη συνάντηση, ο κ.Mkrtchyan ενημέρωσε τον υπουργό για τη γεωπολιτική κατάσταση στο Νότιο Καύκασο μετά την εθνοκάθαρση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν το 2023. Συζήτησαν επίσης θέματα σχετικά με την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της μεταναστευτικής κινητικότητας.

Ο κ.Καιρίδης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αρμενικό λαό, υπογραμμίζοντας τα πολιτιστικά και ιστορικά κοινά σημεία των δύο λαών και τονίζοντας το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνάντησης, επετεύχθη συμφωνία για εντατικοποίηση περαιτέρω δραστηριοτήτων με στόχο την ανάπτυξη διμερών σχέσεων.

Σύμφωνα με πηγή από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν τη σύναψη διμερούς διακρατικής συμφωνίας κινητικότητας εργασίας που θα επιτρέψει στους Αρμένιους να εργαστούν στην Ελλάδα. Η συζήτηση με τον υπουργό Μετανάστευσης έρχεται μόλις μια ημέρα μετά τη συνάντηση του κ.Μκρτσιάν με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Κατά τη συνάντηση με τον Πλακιωτάκη, ο Πρέσβης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη σύσταση φιλικής ομάδας Ελλάδας-Αρμενίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζοντας την αποτελεσματική δραστηριότητα των δύο φιλικών ομάδων, την αποτελεσματική εφαρμογή της εργαλειοθήκης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

ΑρμενίαμετανάστεςΔημήτρης Καιρίδηςειδήσεις τώρα