Ελλάδα|15.02.2024 12:22

Αγρότες: Αποφασίζουν για κλιμάκωση και κάθοδο στην Αθήνα - Τι λένε στο ethnos.gr

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ομοθυμία σε πολύ μεγάλο βαθμό για συνέχιση των κινητοποιήσεων, με μικρές διαφοροποιήσεις σε ζητήματα που αφορούν λεπτομέρειες, είναι το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των αγροτών που προσέρχονται στη Νίκαια της Λάρισας από ολόκληρη τη χώρα, όπου στις 12:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η πανελλαδική σύσκεψή τους.

Αυτό ανέφεραν στο ethnos.gr εκπρόσωποι των αγροτών, οι οποίοι σημείωσαν ότι η συνέχιση των κινητοποιήσεων αποτελεί μονόδρομος, μια και δεν τους κάλυψαν οι απαντήσεις της κυβέρνησης στα αιτήματά τους δια στόματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνάντηση της περασμένης Τρίτης.

Όπως υποστηρίζουν, στη Νίκαια αναμένεται να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και η μορφή που θα έχουν αυτές, με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα να κερδίζει έδαφος, ενώ στο «τραπέζι» υπάρχει και η πρόταση για πολύωρο κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών σημειώνουν ακόμα ότι νέα μπλόκα δημιουργούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας και εκφράζουν την εκτίμηση ότι κάποιοι συνάδελφοί τους, οι οποίοι αποχώρησαν από το μπλόκο του Πλατύκαμπου, πολύ σύντομα θα επιστρέψουν.

«Ο αγροτικός κόσμος είναι οργισμένος»

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, Κώστα Τζέλλα, μεταξύ των συναδέλφων του υπάρχει ομοθυμία για συνέχιση των κινητοποιήσεων και αυτό φαίνεται από την ενίσχυση των υπαρχόντων μπλόκων αλλά και τη δημιουργία νέων σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και αλλού.

«Ο κόσμος είναι οργισμένος από τις απαντήσεις και τις… μη λύσεις που πρότεινε η κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα είναι τα περισσότερα μπλόκα να ενισχύονται και να δημιουργούνται καινούργια σε διάφορες περιοχές. Κάποιοι συνάδελφοι έφυγαν από τον μπλόκο του Πλατύκαμπου εξαιτίας κάποιων μικρών διαφωνιών αλλά πιστεύω ότι άμεσα θα επιστρέψουν. Εκτιμώ ότι η απόφασή μας θα είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Σε ό,τι αφορά τη μορφή που θα έχουν αυτές, κερδίζει ‘’έδαφος’’ η κάθοδος με τα τρακτέρ στην Αθήνα, ενώ στο ‘’τραπέζι’’ υπάρχει και το πολύωρο κλείσιμο δρόμων. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις. Η αγωνιστική διάθεση των αγροτών δεν κάμφθηκε. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε, αφού μιλάμε για τις ζωές μας», λέει στο ethnos.gr ο κ. Τζέλλας.

«Θα συνεχιστούν οι αντιδράσεις»

Για συνέχιση των αντιδράσεων από την πλευρά των αγροτών κάνει λόγο στο ethnos.gr και ο εκπρόσωπος των αγροτών από τη Δράμα, Χρήστος Γκόντιας.

«Το κλίμα δείχνει ότι οι αντιδράσεις μας θα συνεχιστούν. Υπάρχει ομοψυχία, αφού τα αιτήματά μας είναι κοινά και οι όποιες διαφοροποιήσεις αφορούν λεπτομέρειες. Στη Νίκαια θα αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων, ωστόσο, προσωπικά έχω έναν προβληματισμό, για το τι άλλο μπορεί να γίνει, για να βρεθούν λύσεις, από τη στιγμή που φτάσαμε στον πρωθυπουργό και δεν υπήρξε διέξοδος. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαλυόμαστε από μόνοι μας, διότι αυτό θα αποτελέσει μία κακή εικόνα. Αυτήν τη στιγμή ενισχύεται η άποψη για κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα», αναφέρει ο κ. Γκόντιας.

τρακτέραγρότεςΝίκαιακινητοποιήσεις