Ελλάδα|30.03.2024 10:32

«Φάκελος Πισπιρίγκου»: Πώς φτάσαμε στην ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της

Newsroom

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται στη φυλακή εδώ και δύο χρόνια, άκουσε χθες (29/3) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, την απόφασή καταδίκης της σε ισόβια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε ψυχρή και ανέκφραστη την απόφαση του δικαστηρίου με το βλέμμα της να είναι καρφωμένο προς την έδρα, ενώ παράλληλα περιμένει την απόφαση για τους ύποπτους θανάτους των άλλων κοριτσιών -της Μαλένας, 3,5 ετών η οποία πέθανε το 2019 και της Ίριδας, ηλικίας μόλις έξι μηνών που πέθανε το 2021...

Το σκεπτικό του δικαστηρίου

Το έγκλημα της Πάτρας που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, κρίθηκε χθες (29/3) δικαστικά ως προς το ένα σκέλος του. Καθώς το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, έπειτα από πολλές δικαστικές συνεδριάσεις, ανακοίνωσε την απόφασή του για την κατηγορουμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, τη μητέρα που αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι σκότωσε και τα τρία παιδιά της.

Σύμφωνα με την απόφαση η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια την μητέρα της. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν, που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας. Η 35χρονη κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Οι αποκαλύψεις που «έκαψαν» την Πισπιρίγκου

Όπως είχε προκύψει από το διαβιβαστικό, η 33χρονη ανησυχούσε για τις κάμερες στο νοσοκομείο, «προέβλεπε» τις κρίσεις του κοριτσιού και είχε περίεργη συμπεριφορά πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, όταν η Τζωρτζίνα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», η κατηγορούμενη ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της και ρώτησε τεχνηέντως αν υπάρχουν κάμερες για να βεβαιωθεί, ότι δεν γίνονται περιστατικά κλοπής.

Παράλληλα, δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί φάρμακα μέσω γαστροστομίας και γι αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Ωστόσο, όταν η Τζωρτζίνα παρουσίασε νέα επεισόδια, δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει τη χορήγηση των φαρμάκων η μητέρα.

«Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα…»

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αποκάλυψη ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μια ημέρα πριν καταλήξει η κόρη της είπε στους γιατρούς: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Τα περιστατικά της Τζωρτζίνας ξεκίνησαν στις 8 Απριλίου 2021 λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 6 μηνών αδελφής της Ίριδας. «Τα επεισόδια αυτά χαρακτηρίζονται αιφνίδια και μάλιστα σε δύο από αυτά ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης» αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Τα κρίσιμα λεπτά

Το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου που έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα μία νοσηλεύτρα είδε την μητέρα να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια, έδωσε στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο. Κατά την είσοδό τους στο δωμάτιο, παρατήρησαν ότι το παιδί είχε κυάνωση και πως το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Δηλαδή ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα κατέληξε.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στους θανάτους Μαλένας-Ίριδας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταδικάστηκε στην ανωτάτη των ποινών καθώς κρίθηκε ένοχη τόσο για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της όσο και για την απόπειρα που είχε κάνει να τη δολοφονήσει ένα χρόνο νωρίτερα, όταν το άτυχο παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο της Πάτρας.

Τώρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα δικαστεί και για τις δολοφονίες των δύο άλλων παιδιών της, της Μαλένας και της Ιριδας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το χρόνο της τελικής ετυμηγορίας.

Πάτραέγκλημαδίκηειδήσεις τώραΡούλα Πισπιρίγκουδολοφονίαειδήσεις