Ελλάδα|15.04.2024 22:10

Πανεπιστημίου: Το χρονικό του ατυχήματος με το τρόλεϊ με τους 6 τραυματίες – Τι αναφέρει η ΟΣΥ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Ανακοίνωση αναφορικά με το ατύχημα που σημειώθηκε στην Πανεπιστημίου, στο οποίο ενεπλάκη ένα τρόλεϊ με τουριστικό λεωφορείο εξέδωσε η ΟΣΥ Α.Ε.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «κατά την εκτέλεση του δρομολογίου τρόλεϊ της Γραμμής 12, επί της οδού Πανεπιστημίου 56, η κεραία του οχήματος εξήλθε του γάντζου» και στη συνέχεια «διώροφο τουριστικό λεωφορείου που ακολουθούσε, χτύπησε την κεραία με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά στο άνω παρμπρίζ, ενώ η κεραία που έσπασε χτύπησε τα τζάμια του τρόλεϊ».

Παράλληλα τονίζει ότι η ΟΣ.Υ. Α.Ε. «θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια του συμβάντος, διαβεβαιώνοντας ότι η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων παραμένει βασική της προτεραιότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Κατά την εκτέλεση του δρομολογίου τρόλεϊ της γραμμής 12, επί της  οδού Πανεπιστημίου 56, η κεραία του οχήματος εξήλθε του γάντζου. Βάσει πρωτοκόλλου, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα προκειμένου να αποκαταστήσει τη λειτουργίας της κεραίας. Διώροφο τουριστικό λεωφορείου που ακολουθούσε χτύπησε την κεραία με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά στο άνω  παρμπρίζ, ενώ η κεραία που έσπασε χτύπησε τα τζάμια του τρόλεϊ.

Στο σημείο έφτασε διασώστης του ΕΚΑΒ προκειμένου να ελέγξει για τυχόν τραυματισμούς. Ελέγχθησαν 5 επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου, δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός σε κανέναν επιβάτη και όλοι οι εμπλεκόμενοι αποχώρησαν από το σημείο χωρίς να χρειαστούν περαιτέρω ιατρική φροντίδα. Η ΟΣ.Υ. Α.Ε. θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια του συμβάντος, διαβεβαιώνοντας ότι η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων παραμένει βασική της προτεραιότητα.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν καλώδιο του ηλεκτροκίνητου οχήματος της εταιρίας εμφάνισε βλάβη και έπεσε από τις «γραμμές». Ο οδηγός ακινητοποίησε το τρόλεϊ και επιχείρησε να το επανατοποθετήσει, αλλά εκείνη την ώρα διώροφο τουριστικό λεωφορείο με ανοιχτή οροφή προσέκρουσε στο καλώδιο, το οποίο «καρφώθηκε» στο παρμπρίζ του, ενώ στη συνέχεια έπεσε πάνω στο τρόλεϊ θρυμματίζοντας ένα από τα παράθυρά του σε σημείο που κανονικά κάθονται επιβάτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διασώστες του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο όπου και έλεγξαν πέντε άτομα του λεωφορείου για πιθανό τραυματισμό, χωρίς όπως φαίνεται να έχουν τραυματιστεί. Τυχεροί ήταν όμως και οι επιβάτες του τρόλεϊ που εκτελούσε τη Γραμμή 12, καθώς δεν τραυματίστηκαν από τη θραύση του τζαμιού.

Επικίνδυνο το σημείο

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι οδηγοί τρόλεϊ έχουν εκφράσει και στο παρελθόν τον προβληματισμό τους για τη δυνατότητα να κυκλοφορούν λεωφορεία ανοιχτού τύπου κάτω από το δίκτυο των τρόλεϊ δεδομένου ότι κατά τη λειτουργία και την κυκλοφορία τους σημειώνονται και περιστατικά πτώσης κεραιών, από τα οποία μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός.

Στο νοσοκομείο οι τραυματίες

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ η Τροχαία Αττικής διερευνά τα αίτια του ατυχήματος. Το όχημα ανήκει στο δυναμικό των ΚΤΕΛ, τα οποία εκτελούν έργο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας τα τελευταία χρόνια καθώς η συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή δεν εξυπηρετείται από την ΟΣΥ.

ειδήσεις τώραλεωφορείοατύχημαειδήσειςΠανεπιστημίου