Πολεμικό Ναυτικό: Εντυπωσιακές εικόνες με βολές κατευθυνόμενων βλημάτων και βύθιση στόχων
NewsroomΤην Τρίτη 02 και την Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024, διεξήχθησαν εκπαιδευτικές βολές κατευθυνόμενων βλημάτων (Κ/Β) του Πολεμικού Ναυτικού, στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημητρίου-Ελευθερίου Κατάρα ΠΝ.
Στις εν λόγω βολές συμμετείχαν Πλοία των Διοικήσεων, Φρεγατών (ΔΦΓ), Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ), Πλοίων Επιτήρησης (ΔΠΕ), Ελικόπτερα (Ε/Π) της Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ), καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου δοκιμάστηκε επιτυχώς ευρύς αριθμός και πλήθος τύπων του βληματικού δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού, σε σύνθετα και απαιτητικά σενάρια απειλών επιφανείας και αέρος. Τελικό αποτέλεσμα των βολών επιφανείας ήταν η βύθιση των δύο διατεθέντων στόχων.
Η εν λόγω δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), με σκοπό την αξιολόγηση και την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας καθώς και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των συμμετεχόντων.
- Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
- Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τον Ιανουάριο – Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
- Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, «μηνύματα» Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια