Νέος Κόσμος: «Σιγά, θα με σκοτώσεις» - Μάρτυρας «κλειδί» περιγράφει καρέ καρέ τον άγριο ξυλοδαρμό
Γιάννης ΖιάκαςΚαρέ - καρέ φαίνεται πως κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής το χρονικό του τραγικού περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο 58χρονο στο Νέο Κόσμο ύστερα από συμπλοκή με νεαρούς.
Το περιστατικό ξεκίνησε το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, όταν ο 58χρονος φέρεται να αναζητούσε συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα στη γειτονιά. Λίγο μετά τις 16:30, οι κάμερες ασφαλείας τον κατέγραψαν να εντοπίζει το δίκυκλο, να το φωτογραφίζει και να παραμένει στο σημείο. Την ίδια στιγμή, ο νεαρός οδηγός του οχήματος είχε μόλις εισέλθει σε γυμναστήριο της περιοχής.
Η συνάντησή τους λίγα λεπτά αργότερα εξελίχθηκε σε έντονη λογομαχία έξω από το γυμναστήριο. Στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται ο νεαρός να αντιδρά έντονα, ενώ καταγράφεται και στιγμή κατά την οποία φαίνεται να δέχεται ψεκασμό από σπρέι πιπεριού. Ο 58χρονος απομακρύνεται με το αυτοκίνητό του και ο νεαρός οδηγός επιβιβάζεται στη μοτοσυκλέτα του, ξεκινώντας καταδίωξη πίσω του.
Στις 16:45, άλλες κάμερες τους αποτυπώνουν να κινούνται με ταχύτητα στη συμβολή των οδών Κράτητος και Σπεράντζα, ενώ ακολουθεί και δεύτερο δίκυκλο, του οποίου η εμπλοκή δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Ένα λεπτό αργότερα, στη Σουλιέ 4, σημείο όπου βρέθηκε τραυματισμένος ο 58χρονος, οι κάμερες δείχνουν μόνο τον νεαρό να απομακρύνεται με τη μοτοσυκλέτα του.
Λίγο μετά τις 17:00, κάτοικος της περιοχής βρήκε τον 58χρονο εκτός του οχήματός του και χωρίς τις αισθήσεις του. Γείτονας και γιατρός έσπευσε να του προσφέρει πρώτες βοήθειες, ωστόσο ο άνδρας υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο.
Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η προανάκριση ήταν αποδεικτικά: παλμικά αποτυπώματα του νεαρού βρέθηκαν στο όχημα του θύματος, ενώ αποτυπώματά του εντοπίστηκαν και στη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε. Επιπλέον, η φωτογραφία της μοτοσυκλέτας που είχε τραβήξει ο 58χρονος λίγα λεπτά πριν την επίθεση, επιβεβαίωσε τη χρονική ακολουθία των γεγονότων.
Ο νεαρός συνελήφθη και στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι χτύπησε το θύμα, περιγράφοντας λεπτομερώς τις κινήσεις του. Η περιγραφή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται να ταυτίζεται με όσα δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας αλλά και με τις μαρτυρίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί.
Τι κατέθεσε μάρτυρας «κλειδί»
Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί κατά την έρευνα των αστυνομικών μάρτυρας κλειδί κατέθεσε πως, «Αυτός έρχεται εδώ γύρω στις 16:15 και λέει σε κάποιον από το γυμναστήριο ότι πριν από μισή ώρα έγινε κάτι κοντά στην Φραντζή με έναν οδηγό αυτοκινήτου.
'Κάπου έμπλεξα στο δρόμο, με έκλεισε κάποιος με το μηχανάκι. Του λέω 'σιγά θα με σκοτώσεις' και μου απαντά 'άντε ρε μ….α'.
Αυτός είναι και λίγο οξύθυμος και του έσκασε μια μπουνιά στη μούρη. Ο άλλος του είπε συγγνώμη και αυτός όταν ακούει συγγνώμη ηρεμεί και τον άφησε και έφυγε.
Έρχεται εδώ, κάθισε ένα τέταρτο. Έκανε πλάκα με κάποιους εδώ στο γυμναστήριο, και αφού ηρέμησε, σηκώθηκε να φύγει.
Βγαίνει έξω και ανεβαίνει στο μηχανάκι. Ο άλλος είχε παρκάρει στο δέντρο και περίμενε. Με το που τον βλέπει, ακούγεται ένα σπινιάρισμα και έρχεται με το αμάξι δίπλα του και τον ψεκάζει.
Φορούσε το κράνος, το είχε κατεβασμένο κιόλας και δεν τον πήρε πολύ το σπρέι. Αυτός δεν κατέβηκε από το αμάξι, του είπε 'έλα να σου πω κάτι'. Ήρθε κοντά, στο τζάμι, και του έριξε.
Εγώ άκουσα το σπινιάρισμα, κατέβηκα κάτω και του λέω 'τι έγινε;'. 'Με ψέκασε με σπρέι', μου λέει και άρχισε να τον κυνηγά με το μηχανάκι».
- Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
- Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
- Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
- «Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα