Καστοριά: Κλειστά τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου λόγω του καρναβαλιού
NewsroomΚλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Καστοριά, λόγω της παρέλασης του καστοριανού καρναβαλιού. Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Σαββόπουλου, δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς και των τριών δήμων.
Κάθε χρόνο στην Καστοριά, από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου, αναβιώνουν τα Ραγκουτσάρια. Οι συμμετέχοντες μεταμφιέζονται σε ζώα ή αλλάζουν φύλο (οι άνδρες μεταμφιέζονται σε γυναίκες και οι γυναίκες σε άνδρες) και μετά τον αγιασμό των υδάτων ξεχύνονται κατά μπουλούκια στις γειτονιές της πόλης, τραγουδώντας και χορεύοντας, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με μεγάλη παρέλαση.
«Αυτές τις ημέρες ζούμε σε καρναβαλίστικους, εορταστικούς, ρυθμούς», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, τονίζοντας πως η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης για το διάστημα που διαρκεί το καρναβάλι διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με τον κ. Κορεντσίδη, με το πέρας των φετινών εκδηλώσεων η δημοτική Αρχή θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο την προετοιμασία για την επόμενη χρονιά με στόχο την περαιτέρω εξάπλωση του εθίμου.
- Το μήνυμα όξυνσης του πολέμου από τον Μοντζντάμπα Χαμενεϊ, η σκληρή πραγματικότητα και η παγίδευση του Τραμπ
- Γιατί ο Μητσοτάκης λέει «όχι» σε πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό: Άνοιξε παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης
- 130 χρόνια ιστορίας «θάφτηκαν» από τις κατολισθήσεις και την αδιαφορία - Πώς φτάσαμε στο κλείσιμο του Οδοντωτού Καλαβρύτων
- Η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ που άδειασε τον Βορίδη και δικαίωσε τον Βάρρα, η απειλή του Σαμαρά στον Μητσοτάκη και τα προγνωστικά για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ