Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η λιτανεία για τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου
NewsroomΜε τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου και των λειψάνων του, της εικόνας της Παναγίας "του Όρους των Ελαιών" και τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου, παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου, ξεκίνησαν οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο του "Όχι".
Προηγήθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της παραμονής της γιορτής του Αγίου, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Τις εικόνες και τα λείψανα μετέφεραν στρατιωτικά οχήματα, ενώ η πομπή, συνοδεία των εκπροσώπων του κλήρου, της μπάντας της Αστυνομίας και αγημάτων του στρατού ξηράς και του ναυτικού, ακολούθησε τη διαδρομή από την οδό Αγίου Δημητρίου, τις οδούς Βενιζέλου, Ολύμπου και Πελοποννήσου και κατέληξε και πάλι στον ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν σήμερα ομιλίες στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ το απόγευμα θα γίνει πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός στον Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Από τους πρώτους που βρέθηκαν στον ιερό ναό για τη λιτανεία ήταν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης ενώ το παρών έδωσαν η Βούλα Πατουλίδου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Γιώργος Ορφανός και ο Στέλιος Παπαθεμελής.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!