ΠΟΕΔΗΝ: Νέο κρούσμα κορονοϊού σε ιατρικό προσωπικό στο ΑΧΕΠΑ
NewsroomΘετική στον κορονοϊό βρέθηκε μια βοηθός ακτινολόγου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, την Πέμπτη (23/7), μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη. Αμέσως λήφθηκαν δείγματα από συναδέλφους της, που ήρθε σε επαφή στο ακτινολογικό. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, εντοπίστηκαν κρούσματα σε ιατρικό προσωπικό στον «Ευαγγελισμό», το «Δρομοκαΐτειο» και το «Αττικόν».
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχει χαλάρωση και αυτό δημιουργεί μια επικίνδυνη κατάσταση. Τον τελευταίο καιρό διαπιστώθηκε αύξηση των περιστατικών κορονοϊου στα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τελευταία εφημερία του Αττικού Νοσοκομείου όπου διαπιστώθηκαν 10 ασθενείς με κορονοϊο με τους δύο να νοσηλεύονται.
Την ίδια ώρα στο «Σωτηρία» προσήλθαν 25 ύποπτα κρούσματα. Από αυτά, τα επτά ήταν θετικά και όλα νοσηλεύονται. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο ΑΧΕΠΑ ήταν καλύτερη η κατάσταση, καθώς προσήλθαν μόλις δυο θετικά κρούσματα τα οποία και νοσηλεύονται.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ η αύξηση των περιστατικών οφείλεται στην αδυναμία αντιμετώπισης του ιού στη κοινότητα. Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ όπως και οι ΚΟΜΥ είναι ελάχιστα και υπάρχει αδυναμία διενέργειας μαζικών προληπτικών τεστ.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο