Υγεία|24.11.2020 21:46

Κορονοϊός: Το «ευχαριστώ» του Κικίλια στους 210 ιδιώτες γιατρούς που προσφέρθηκαν

Newsroom

Με δήλωσή του την Τρίτη (24/11) ο Βασίλης Κικίλιας «υψώνει» ασπίδα στους γιατρούς που εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν το ΕΣΥ, διευκρινίζοντας πως 210 ιδιώτες γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, είχαν την επιθυμία να βοηθήσουν τους συναδέλφους στους στα δημόσια νοσοκομεία.

«Οι ιδιώτες ιατροί που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος είναι 210, τους οποίους και ευχαριστούμε. Από αυτούς, οι 13 είναι στις ειδικότητες που προβλέπει η σχετική απόφαση, αποδέχτηκαν να είναι αποκλειστικής απασχόλησης και υπέγραψαν τη σύμβαση με τις δύο Υγειονομικές Περιφέρειες της Μακεδονίας.

Πιο αναλυτικά:

8 από αυτούς θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, 2 στο Νοσοκομείο Δράμας, 2 στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής και 1 στο Νοσοκομείο Έδεσσας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Θυμίζουμε ότι δύο ημέρες νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε αναφερθεί στο θέμα των ιδιωτών γιατρών που εξέφρασαν επιθυμία να βοηθήσουν, λέγοντας ότι μόλις 8 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της κυβέρνησης για επίταξη ιατρών του ιδιωτικού τομέα στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού. «Καλούμε για τελευταία φορά τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο πολύτιμο έργο των συναδέλφων τους», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΚορονοϊόςΣτέλιος ΠέτσαςΒασίλης ΚικίλιαςΕΣΥ