Υγεία|22.10.2021 20:19

Γκίκας Μαγιορκίνης για μετάλλαξη Δέλτα+: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Newsroom

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, σχετικά με το υποστέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, τη μετάλλαξη Δέλτα +.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως: «Το στέλεχος Δέλτα + δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο προφίλ ώστε να καταταγεί ως στέλεχος ανησυχίας ή στέλεχος υπό παρακολούθηση. Δεν βλέπουμε κάποια σημαντική αύξηση σε αυτό που λέει ο κόσμος μεταδοτικότητα- αλλά ουσιαστικά είναι διεισδυτικότητα  – σε σχέση με το στέλεχος Δ».

«Το στέλεχος Α έχει χάσει τη σημασία του με την Δέλτα, δεν θεωρείται στέλεχος ανησυχίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε το στέλεχος Δέλτα κυριάρχησε καθολικά», σημείωσε λέγοντας πως μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει αν έχει κάποιο επιπλέον πλεονέκτημα σε σχέση με το στέλεχος Δέλτα.

Εξήγησε πως τα στοιχεία από τα εργαστήρια, έδειξαν ότι το συγκεκριμένο στέλεχος δεν ξεφεύγει από τα εμβόλια τα οποία προστατεύουν επαρκώς. 

Σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη η τρίτη δόση του εμβολίου είναι εξαιρετικά σημαντική για τα άτομα που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ γενικά η ενισχυτική δόση έχει πολύ μεγάλη σημασία σε μια επιδημική αύξηση. «Η τρίτη δόση φαίνεται ότι διευρύνει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού σε μεταλλαγμένα στελέχη. Αναπτύσσεται μια ομπρέλα που είναι πιο μεγάλη, οπότε και να προκύψει μια νέα μετάλλαξη, θα έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Όλες οι ειδήσεις

Alec Baldwin - Προφητική ανάρτηση από το 2017: «Πώς είναι να σκοτώνεις κάποιον κατά λάθος»

Παρέλαση 28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει για τις μαθητικές - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Δολοφονία Αιγάλεω: Σκότωσα τη μάνα μου είπε ο 20χρονος στους αστυνομικούς

Πανεπιστήμια: Αυξάνονται τα κρούσματα - Διαμαρτύρονται καθηγητές και ζητούν εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Πότε και πού θα βρέξει

εμβόλιομετάλλαξηΚορονοϊόςμετάλλαξη ΔέλταΓκίκας Μαγιορκίνης