Υγεία|14.11.2022 13:47

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται αλλαγές στον ΕΟΔΥ – Νέα επιτροπή συγκροτεί ο Πλεύρης

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Αλλαγές στον ΕΟΔΥ αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Υγείας προκειμένου ο Οργανισμός να γίνει πιο αποδοτικός. Άλλωστε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαπίστωσε σοβαρές δυσλειτουργίες στον ΕΟΔΥ που βγήκαν στην επιφάνεια λόγω και της πανδημίας, όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του ethnos.gr.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τον λόγο αυτό συγκροτεί 5μελη επιστημονική επιτροπή για την υποστήριξη του έργου του ΕΟΔΥ. Έργο της Επιτροπής είναι η σύνταξη εισηγήσεων και προτάσεων προς τον Υπουργό.

Μέλη της Επιτροπής είναι:

  • Λάγιου Παγώνα
  • Χατζηχριστοδούλου Χρήστος
  • Κοτανίδου Αναστασία
  • Νένα Ευαγγελία
  • Μαγιορκίνης Γκίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι αλλαγές στον ΕΟΔΥ έχουν ξεκινήσει να συζητούνται εδώ και καιρό, ενώ το θέμα έχει φθάσει και στην κεντρική κυβέρνηση. Με βάση τις ίδιες πηγές, ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να εστιάζει πλέον και σε θέματα δημόσια υγείας τα οποία εξάλλου αποτελούν και βασικό αντικείμενο του Οργανισμού.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πάντως επιχειρεί να δημιουργήσει έναν νέο Οργανισμό που θα σχεδιάζει μακροχρόνια προγράμματα για τη δημόσια υγείας, ενώ θα προετοιμάζει και τις υπηρεσίες για ενδεχόμενες επιδημίες και προβλήματα υγείας στον πληθυσμό.

Να υπενθυμιστεί ότι πρόσφατα ορίστηκε νέο ΔΣ στον ΕΟΔΥ στον οποίο Πρόεδρος παραμένει ο Θεοκλής Ζαούτης. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεοκλής ΖαούτηςΕΟΔΥπανδημίαυπουργείο Υγείας