Υγεία|24.05.2023 07:18

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα της Υγείας - Το όνομα της νέας υπηρεσιακής υπουργού και η επόμενη μέρα μετά τις δεύτερες κάλπες

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης αλλά και της κυβέρνησης της επόμενης ημέρας μετά τις δεύτερες κάλπες, δημιουργεί ήδη το μέγαρο Μαξίμου όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr. Άλλωστε το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό της Nέας Δημοκρατίας στις εκλογές στις 21 Μαΐου δίνει τη δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιλέξει από τώρα όποια πρόσωπα επιθυμεί, χωρίς να μπορεί να αμφισβητηθεί από το εσωτερικό του κόμματος.

Ήδη με βάση έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr υπηρεσιακή υπουργός Υγείας αναμένεται να οριστεί η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου η οποία σήμερα υπηρετεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η κυρία Κοτανίδου που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πανδημία, έχει ήδη ενημερωθεί για τον ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσει τον επόμενο μήνα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr .

Γι’ αυτό άλλωστε και το όνομα της είχε κυκλοφορήσει δεόντως τις τελευταίες μέρες ότι θα βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους για τον επόμενο μήνα. Όμως το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στην επόμενη μέρα. Στην ημέρα δηλαδή μετά τις δεύτερες κάλπες που όπως όλα δείχνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σχηματίσει κυβέρνηση.

Φαίνεται ότι το σχήμα που θα εγκατασταθεί στο υπουργείο Υγείας έχει ήδη καθοριστεί και θα πρόκειται για προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού. Τα ονόματα που ακούγονται και είναι μέσα στα βασικά σενάρια ότι θα συνθέτουν το νέο σχήμα στο υπουργείο Υγείας είναι αυτό της Ειρήνης Αγαπηδάκη μέχρι πρόσφατα Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας αλλά και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ, αλλά και του Μάριου Θεμιστοκλέους Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που αποτελεί και ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπουργός αναμένεται να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο με αντίληψη της πολιτικής πραγματικότητας αλλά ειδικά στον τομέα της Υγείας τον τελικό λόγο αναμένεται να έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο ο τομέας της Υγείας. Δεν αποκλείεται μάλιστα με βάση τα σενάρια που κυκλοφορούν, να «παίξει» και το όνομα του Κυριάκου Πιερρακάκη ο οποίος εξελέγη πρώτος στην Α Αθήνας και είναι επίσης της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως του ethnos.gr, ο επόμενος υπουργός Υγείας δεν αναμένεται να είναι γιατρός αλλά επιχειρησιακός, αφού θα επιλεγεί πρόσωπο που να γνωρίζει καλά τα πολιτικά πράγματα της χώρας, ώστε να μπορεί να διατηρήσει και μία ισορροπία στην ανθρωπογεωγραφία που υπάρχει σήμερα στην Υγεία. 

ΕΣΥειδήσεις τώρααποτελέσματα εκλογών 2023εκλογές 2023εκλογέςΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023υπουργείο Υγείας