Υγεία|04.10.2023 23:54

Χρυσοχοΐδης: Έρχονται νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία το 2024 - Τι αλλάζει στον ΕΟΦ

Newsroom

Νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία το 2024 που θα επιλεχθούν με αξιοκρατικά κριτήρια προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως ανέφερε, όλοι οι διοικητές των νοσοκομείων τους επόμενους μήνες θα αξιολογηθούν με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια, που θα καθοριστούν με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνέχεια αρχές του έτους θα τοποθετηθούν οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία που θα επιλεγούν με αξιοκρατικά κριτήρια.

Ένας νόμος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει ένα αρχικό στάδιο για την πρόσληψη των Διοικητών Νοσοκομείων, μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας στην οποία θα καταθέτουν όλα τους τα έγγραφα οι ενδιαφερόμενοι.

Θα οριστούν συγκεκριμένα κριτήρια και όποιος δεν τα πληροί δεν θα μπορεί να συνεχίσει στην επόμενη φάση της προκήρυξης.

Στο τελικό στάδιο βέβαια θα υπάρχει και προσωπική συνέντευξη από τη νέα επιτροπή αξιολόγησης που ορίστηκε πρόσφατα. 

Μέσω της συνέντευξης πάντως θα είναι και ανοικτό το «παραθυράκι» για διορισμό των «δικών μας παιδιών».

Τι είπε για τον ΕΟΦ

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοϊδης, στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ΕΟΦ και σύντομα θα οριστεί νέος πρόεδρος.

Επίσης γνωστοποίησε πως από τις 15 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του app ώστε να εντοπίζουν οι πολίτες μέσα από το κινητό τους αν υπάρχει διαθέσιμο το φάρμακο που ζητούν.

υπουργείο ΥγείαςΜιχάλης Χρυσοχοΐδηςφάρμακαειδήσεις τώραΕΟΦνοσοκομεία