Υγεία|08.01.2024 18:31

Κορονοϊός: Συνάντηση Γεωργιάδη με το προεδρείο του ΕΟΔΥ - Οι ανησυχίες και τα μέτρα

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Το πρόβλημα του covid και της διασπορά του σε όλη τη χώρα, συζήτησαν εκτενώς κατά τη διάρκεια συνάντησης η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας με το προεδρείο του ΕΟΔΥ.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο αλλά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΟΔΥ προκειμένου να εξετάσουν διεξοδικά την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω και της νέας μετάλλαξης που έχει επικρατήσει.

Ξανά στο τραπέζι ο εμβολιασμός

Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr συζητήθηκε και το ζήτημα των εμβολιασμών για τον κορονοϊό, καθώς όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει μείνει πίσω και θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να εμβολιαστούν περισσότεροι συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Κατά τα άλλα ο ΕΟΔΥ καταγράφει λεπτομερώς όλα τα στοιχεία από την εξέλιξη της επιδημίας γι’ αυτό και το προεδρείο του έδωσε αναλυτικά στοιχεία στο νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ανησυχία για τις επόμενες 3 εβδομάδες

Εξάλλου η ανησυχία του υπουργού Υγείας είναι τι θα συμβεί τις επόμενες τρεις βδομάδες οπότε και θα καταγραφεί - με βάση τις εκτιμήσεις των επιστημόνων - μία εικόνα με αυξημένα κρούσματα κυρίως λόγω των εκδηλώσεων από τις εορτές των Χριστουγέννων.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας φέρεται να ανησυχεί δεόντως για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία όπου λόγω του κορονοϊού, της γρίπης αλλά και των άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων καταγράφονται πολύωρες αναμονές στην εξυπηρέτηση των ασθενών στα τμήματα επειγόντων.

Προς ώρας δεν φαίνεται να έχει λυθεί το πρόβλημα, ενώ εξετάζονται μέτρα αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr ώστε να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς.

ΕΟΔΥεμβόλιαΚορονοϊόςυπουργείο ΥγείαςΆδωνις Γεωργιάδης