Υγεία|10.03.2024 21:25

Πώς να νιώθετε πιο ευτυχισμένοι κάθε μέρα - Οι 3 απλές συνήθειες

Newsroom

Μπορείτε άραγε να είστε ευτυχισμένοι μέσα στην καθημερινότητά σας; Ή τουλάχιστον να αισθάνεστε πιο ευτυχείς; Ο γυμναστής Victor Tellez πιστεύει πως ναι. Αρκεί να ακολουθείτε 3 πολύ απλές συνήθειες.

Τι βλάπτει την ευτυχία σας

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ίδια ένα από τα πράγματα που κάνουν κακό στη σωματική και ψυχική μας υγεία είναι η έλλειψη σωματικής άσκησης. Η καθημερινή άσκηση βοηθά σε αντίθεση με την καθιστική ζωή στην πρόληψη των ασθενειών, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η υπέρταση, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη και η αϋπνία. 

Επιπλέον, ο υπερβολικός χρόνος μπροστά σε μια οθόνη ή στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης επίσης βλάπτουν την ψυχικά μας υγείας ενώ ένα ακόμη βλαπτικός παράγοντας είναι η έλλειψη κοινωνικών σχέσεων. Η απουσίας σωματικής επαφής, προσωπικών συζητήσεων, σχέσεων μπορούν να προκαλέσουν βαθιά θλίψη.

Οι τρεις συνήθειες που μας κάνουν ευτυχισμένους

Ο Tellez θεωρεί ότι με τρεις απλές συνήθειες μπορούμε να κατακτήσουμε περισσότερη αίσθηση ευτυχίας. Ο ίδιος συνιστά εκτός από γυμναστική και περισσότερη δραστηριότητα, η οποία ονομάζεται NEAT (non-exercise activity thermogenesis). Το να ανεβαίνουμε τις σκάλες, να περπατάμε για να πάμε για ψώνια, να σηκωνόμαστε πιο συχνά ενώ δουλεύουμε μπορεί να προσφέρουν επιπλέον όφελος στη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Είναι η δραστηριότητα που κάνουμε πέρα από τον αθλητισμό ή την άσκηση. Η αύξηση του αριθμού των λεπτών που αφιερώνουμε σε αυτές τις δραστηριότητες θα είναι ένα επιπλέον όφελος στη σωματική και ψυχική υγεία, καθώς θα μας κρατήσει πιο ξύπνιους και νευρολογικά πιο ενεργούς.

Η δεύτερη συμβουλή του είναι να μείνουμε μακριά από τα κοινωνικά δίκτυα και να αντικαταστήσουμε τον χρόνο που αφιερώνουμε στις νέες τεχνολογίες με χρόνο που αφιερώνουμε σε πράγματα που μας προκαλούν ή απαιτούν λίγη προσπάθεια. Στο βίντεο ο Tellez δίνει παραδείγματα για το τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτόν τον τομέα.

Και τέλος, η συμβουλή του είναι να αποτελούμε μέρος μιας ομάδας ανθρώπων με τους οποίους θα θέλαμε να μοιάζουμε ή με τους οποίους έχουμε κοινές ιδέες ή συμπεριφορές. Αυτός ο τρόπος κοινωνικοποίησης θα μας κάνει πολύ πιο ευτυχισμένους.

γυμναστικήειδήσεις τώραευτυχίαάσκησηψυχική υγεία