Υγεία|14.03.2024 18:27

Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκινούν στον Ευαγγελισμό και ΚΑΤ - Ο «τιμοκατάλογος»

Newsroom

Ξεκίνησαν τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία και σε νοσοκομεία στην Αττική και μάλιστα σε τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα δύο πρώτα απογευματινά χειρουργεία θα γίνουν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και άλλα δύο στο ΚΑΤ. Συγκεκριμένα μία επέμβαση θυρεοειδούς και μία νευρολογικής φύσεως στον Ευαγγελισμό και στο ΚΑΤ μία αρθροπλαστική ισχίου και μία αρθροπλαστική γόνατος.

«Προ ολίγου η 1η ΥΠΕ μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της Μεταρρύθμισης του ΕΣΥ με τα απογευματινά χειρουργεία στα Νοσοκομεία ευθύνης της. Θα αναρτώ όλες τις σχετικές πληροφορίες για την ορθή ενημέρωση των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά τις χειρουργικές ομάδες για την εμπιστοσύνη τους» έγραψε.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία στη χώρα έγιναν στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και τα νοσοκομεία Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Λάρισας.

Την Παρασκευή (14/3), απογευματινά χειρουργεία θα γίνουν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ την ερχόμενη εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων.

Στάση εργασίας από γιατρούς

Στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. είχε προκηρύξει για σήμερα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με συγκέντρωση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η ΕΙΝΑΠ καλεί τους γιατρούς να μην δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, ενώ τονίζει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες (σε όλη την Αττική λειτουργούν οι 130 στις 200) και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα χωρίς να αναγκάζονται να ξαναπληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό ‘φακελάκι’ στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής».

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) που κάλεσε επίσης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην υγεία και τη ζωή. Δωρεάν υγεία για όλους. Δε θα γίνουμε οι γιατροί «κυνηγοί κεφαλών» για να κάνει μπίζνες».

Απογευματινά χειρουργείαχειρουργείαΕυαγγελισμόςνοσοκομείο Ευαγγελισμόςειδήσεις τώραΆδωνις ΓεωργιάδηςΑττική