Υγεία|07.04.2024 20:52

Τελικά, πόσα βήματα πρέπει να κάνουμε τη μέρα για να είμαστε υγιείς;

Newsroom

Νέα μελέτη καταρρίπτει την πεποίθηση ότι προκειμένου να είμαστε υγείες πρέπει να κάνουμε 10.000 βήματα την ημέρα. Τελικά, αρκετά λιγότερα βήματα αρκούν, ώστε να μας είμαστε σε φόρμα!

Συμφωνά με τα ευρήματα έρευνας του London School of Economics, που έγινε σε συνεργασία με το Vitality Global 5.000 βήματα, μόλις τρεις φορές την εβδομάδα, για δύο χρόνια μπορούν να μας προσθέσουν έως και 3 χρόνια ζωής.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα, αναλύοντας τις συνήθειες ενός εκατομμυρίου χρηστών της πλατφόρμας Vitality σε Ηνωμένο Βασίλειο και Νότια Αφρική, από το 2013 έως το 2023

Συνολικά οφέλη για την υγεία και την οικονομία 

«Η έρευνα δείχνει πως μικρές μικρών αλλαγές στη συμπεριφορά μπορούν να έχουν αντίκτυπο στην υγεία και ευεξία μας. Τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι μικρά βήματα που γίνονται με συνέπεια προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι το μυστικό κι ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κανείς», τόνισε ο CEO της Vitality, Neville Koopowitz.

Από την πλευρά του Joan Costa-Font από London School of Economics, επεσήμανε ότι στοχευμένες αλλαγές μπορούν περιορίσουν σημαντικά και τις δαπάνες υγείας. «Στοχευμένες συνήθειες προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μπορούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής, να εξοικονομήσουν σημαντικούς πόρους για τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων προκλήσεων που προκύπτουν από την ψυχική υγεία, την κοινωνική απομόνωση και ασθένειες όπως ο καρκίνος ή ο διαβήτης τύπου 2», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

μελέτηειδήσεις τώραδιαβήτηςπερπάτημαπλατφόρμακαρκίνος