Υγεία|14.09.2026 11:24

Γεωργιάδης: QR code σε κάθε ιατρείο - Οι πολίτες θα ελέγχουν την άδεια μέσω app

Newsroom

Οι πολίτες θα μπορούν να ελέγχουν την άδεια και τις ιατρικές πράξεις που έχει αδειοδοτηθεί να πραγματοποιεί κάθε ιατρείο, μέσω μίας νέας εφαρμογής που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, προανήγγειλε ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης

Επίσης, όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, θα υπάρξει νέο θεσμικό πλαίσιο για τις υπηρεσίες μακροβιότητας και θα μπουν κανόνες για να μπορούν να λειτουργήσουν, με αφορμή το θάνατο του τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη από ανακοπή κατά την επίσκεψή του σε ιατρείο στο Κολωνάκι την Τετάρτη (9/9).

Όπως είπε με την ανάπτυξη της εφαρμογής κάθε ιατρείο θα διαθέτει QR code και ο πολίτης θα μπορεί να σκανάρει με το κινητό του και να βλέπει «τι άδεια έχει αυτό το ιατρείο και τι μπορεί να κάνει και τι όχι».

Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε πως η συζήτηση αυτή, αλλά και το ζήτημα των προωθητικών ενεργειών και της διαφήμισης των γιατρών μέσω του διαδικτύου έχει ήδη ξεκινήσει. Όπως είπε σχετική πρόταση του είχε μεταφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στο περιθώριο της ΔΕΘ και ανάλογα αιτήματα υπήρξαν από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Γιώργο Πατούλη.


πολίτεςυπουργείο Υγείαςειδήσεις τώραεφαρμογήΆδωνις Γεωργιάδης