Υγεία|30.07.2019 11:42

Εφοδοι στα νοσοκοµεία από «Ράµπο» της Υγείας

Newsroom

Με εντολή του υπουργού Βασίλη Κικίλια, που ανακοινώθηκε µέσω Twitter από το υπουργείο Υγείας, ειδική οµάδα «ράµπο» της Υγείας, µε επικεφαλής τον γενικό γραµµατέα του υπουργείου Ιωάννη Κωτσιόπουλο, ξεκινά άµεσα σειρά επισκέψεων στα νοσοκοµεία της χώρας για τον εντοπισµό δυσλειτουργιών και φαινοµένων κακοδιαχείρισης που έχουν αντίκτυπο στην καθηµερινότητα των πολιτών.

Σηµειώνεται ότι ο κ. Κωτσιόπουλος διαθέτει σχετική εµπειρία, καθώς έχει θητεύσει ως αναπληρωτής διοικητής του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκοµείου Νέας Ιωνίας από το 2011 έως και το 2014. Η οµάδα ελέγχου θεωρείται σίγουρο ότι κατά προτεραιότητα θα εστιάσει σε καταγγελίες ασθενών για φακελάκια και σε λίστες χειρουργείων, καθώς και στα προβλήµατα που προκύπτουν συχνά εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού.

Εξυπηρέτηση

Η εξέλιξη αυτή είχε εξάλλου προαναγγελθεί από την πρώτη στιγµή που ανέλαβε καθήκοντα η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς ο κ. Κικίλιας κατέστησε σαφές ότι βασική προτεραιότητά του αποτελεί η εξυπηρέτηση του πολίτη και ο απεγκλωβισµός του από τα γραφειοκρατικά γρανάζια του ΕΣΥ.

«Θα αναδείξουµε τους “ήρωες” της δηµόσιας Υγείας, τα µικρά και τα καθηµερινά προβλήµατα» είχε δηλώσει ο κ. Κικίλιας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου, ενώ εστίασε στην ανακούφιση της καθηµερινότητας του πολίτη και τόνισε ότι θα ξεκινήσει από τα µικρά και καθηµερινά, όπως λ.χ. οι γάζες και τα υλικά που λείπουν από το ΕΣΥ, η αντιµετώπιση των ασθενών στις εφηµερίες κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί όλες τις δοµές Υγείας της χώρας, συµπληρώνοντας ότι η προσπάθεια ανάταξης του ΕΣΥ πρέπει να στηριχθεί στο προσωπικό και στους γιατρούς.

γιατροίφακελάκιΕΣΥλίστες χειρουργείων