Lifestyle|12.01.2022 11:00

Jenna Jameson: Η πρώην πορνοστάρ δεν μπορεί πλέον να περπατήσει - Έχει το σπάνιο σύνδρομο Guillain-Barre

Newsroom

Την αποκαλούσαν η «διασημότερη πορνοστάρ του κόσμου» και όχι άδικα, μιας και η «βασίλισσα» του αμερικανικού πορνό των 90ς «έχτισε» μια αυτοκρατορία πάνω στο... σώμα της. Η Τζένα Τζέιμσον (Jenna Jameson) διαγνώστηκε με το σπάνιο αυτοάνοσο σύνδρομο Guillain-Barre. Η 47χρονη επιχειρηματίας, που έχει κερδίσει πάνω από 20 βραβεία πορνογραφικού κινηματογράφου, βρίσκεται στο νοσοκομείο και δεν μπορεί να περπατήσει. Τα συμπτώματα του αυτοάνοσου Guillain-Barre αφορούν αρχικά σε μούδιασμα και αδυναμία των ποδιών, τα οποία συμμετρικά διαχέονται σε όλο το σώμα και τα άνω άκρα.

Τζένα Τζέιμσον - «Δεν μπορούσε να περπατήσει και χειροτέρεψε»

Ο σύντροφος της διάσημης Αμερικανίδας, ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Λιόρ Μπίτον, με τον οποίο έχει μία τετράχρονη κορούλα, την Μπατέλ Λου, αποκάλυψε στο Instagram ότι η 47χρονη βρισκόταν στο νοσοκομείο και έκανε εξετάσεις, αφού «δεν ένιωθε καλά». Η πρώην πορνοστάρ, πριν νοσηλευτεί, υπέφερε από εμετούς για δύο εβδομάδες. «Όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο στο σπίτι, βασανιζόταν. Οι μύες των ποδιών της ήταν πολύ αδύναμοι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάει στο μπάνιο. Για να πάει στο μπάνιο, έπρεπε να τη βοηθήσω, να τη σηκώσω από το κρεβάτι και να την κρατάω. Μετά, μέσα σε δύο μέρες, η κατάσταση χειροτέρεψε, τα πόδια της άρχισαν να μην την κρατούν, αδυνατούσε να περπατήσει» ανέφερε ο Λιόρ Μπίτον. 

 

Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας μετέφερε την Τζένα Τζέιμσον ξανά στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε περισσότερες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από το σύνδρομο Guillain-Barre. Η ίδια έκανε μία ανάρτηση στο Instagram όπου επιβεβαίωσε ότι πάσχει από αυτό το σύνδρομο και αποκάλυψε ότι δεν έχει κάνει εμβόλιο κατά της Covid-19.

 

Δημοσίευμα της New York Post αναφέρει ότι οι διατροφικές συνήθειες της Τζένα Τζέιμσον πιθανώς επιβάρυναν την κατάστασή της. Σύμφωνα με διαιτολόγο, η αυστηρή κετογονική δίαιτα που ακολουθούσε η Τζέιμσον και η έλλειψη φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητά της μπορεί να δημιούργησε τα έντονα συμπτώματα του Guillain-Barre. Η πρώην πορνοστάρ έκανε εξαντλητικές δίαιτες μετά την απόκτηση της κόρης της προκειμένου να αποκτήσει και πάλι την καλλίγραμμη σιλουέτα της.

 

 

Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barre

Το σύνδρομο Guillain-Barre είναι αυτοάνοσο νόσημα άγνωστης αιτιολογίας, που συνδέεται με προοδευτική μυϊκή αδυναμία και παράλυση. Το σύνδρομο προκαλεί μία φλεγμονή η οποία δημιουργεί αδυναμία μετάδοσης νευρικών σημάτων από και προς τον εγκέφαλο, με άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία των μυών και των αντανακλαστικών. Παρουσιάζεται σε οποιαδήποτε ηλικία και αφορά τόσο το γυναικείο όσο και το ανδρικό φύλο. Είναι σπάνια ασθένεια και εμφανίζεται με συχνότητα 1 ή 2: 100.000 ανθρώπους. Τα συμπτώματα αφορούν αρχικά σε μούδιασμα και αδυναμία των ποδιών, τα οποία συμμετρικά διαχέονται σε όλο το σώμα και τα άνω άκρα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις τα άτομα οδηγούνται σε παράλυση και προβλήματα σε αναπνευστικό και καρδιαγγειακό σύστημα, οπότε χρήζουν άμεσης ιατρικής παρακολούθησης συνήθως σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Έχει διαπιστωθεί πως εμφανίζεται συχνά μετά από βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού ή γαστρεντερικού συστήματος ή κατόπιν εμβολιασμού.

Τα συμπτώματα μπορούν να εξελιχθούν μέσα σε μερικές ώρες ή μέρες ή ακόμα εβδομάδες. Από την έναρξη των συμπτωμάτων και μέσα σε 2 εβδομάδες επέρχεται η μέγιστη αδυναμία, η οποία μέσα σε μία εβδομάδα υποχωρεί σταδιακά, δίνοντας τη δυνατότητα πλήρους ανάκαμψης, χωρίς όμως να αποκλείεται η πιθανότητα της υποτροπής.

αυτοάνοσοΤζένα Τζέιμσονειδήσεις τώρασύνδρομοπορνοστάρ