Lifestyle|24.02.2022 07:45

«Στυγνό αρπακτικό» ο Marilyn Manson - Συγκλονίζει το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ της Evan Rachel Wood για την κακοποίηση από τον ροκ σταρ

Newsroom

«Είμαι εδώ να μιλήσω για τον Μπράιαν Βέρνερ, γνωστό στον κόσμο με το όνομα Marilyn Manson» ακούγεται να λέει η 34χρονη σήμερα, σταρ  Έβαν Ρέιτσελ Γουντ (Evan Rachel Wood) στο επίσημο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Rising Phoenix», του HBO. Η ταινία σε σκηνοθεσία Amy Berg’ που έκανε πρεμιέρα στο Sundance Film Festival τον περασμένο μήνα, ακολουθεί την Γουντ να διηγείται την κακοποίηση που υπέστη σύμφωνα με τις καταγγελίες της από τον ροκ σταρ Marilyn Manson. Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε την Γουντ να ενώνει τη φωνή της με άλλες γυναίκες που έχουν επίσης καταγγείλει τον τραγουδιστή για σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση

Στη σύνοψη του HBO διαβάζουμε για το «Rising Phoenix» ότι ακολουθεί την ηθοποιό και ακτιβίστρια Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, η οποία περιγράφει τη διαδρομή της ως επιζών ενδοοικογενειακής βίας, τον αγώνα της για δικαιοσύνη και την προσπάθειά της να ιαθούν τα τραύματα λέγοντας την ιστορία της. Περίπου μία δεκαετία αφού κατάφερε να δραπεύσει από μία επικίνδυνη σχέση, η Γουντ κινείται στους δικαστικούς διαδρόμους προσπαθώντας να ρίξει φως υπέρ των θυμάτων σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βία. Η Γουντ με θάρρος χρησιμοποιεί τη «φωνή» της και τις τραγικές εμπειρίες της για να βοηθήσει τα θύματα. 

Στο τρέιλερ βλέπουμε την ηθοποιό να λέει ότι δεν θέλει να βλέπει φωτογραφίες από την παιδική-εφηβική της ηλικία, πριν από την κακοποίησή της. Τότε που ήταν ακόμα αθώα και ανυποψίαστη για τα όσα θα ακολουθούσαν! Στο «Phoenix Rising» ισχυρίζεται ότι βιάστηκε μπροστά στην κάμερα στα γυρίσματα του βιντεοκλίπ «Heart-Shaped Glasses» το 2007. Η Γουντ ήταν 19 ετών και ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής την είχε εξαναγκάσει να πιει αψέντι, σε σημείο που δεν έλεγχε καν τον εαυτό της. Ο Μάνσον φυσικά αρνείται τα πάντα. «Είναι ένα αρπακτικό» ακούγεται να λέει η μητέρα της Γουντ στην κάμερα.

«Πολλές γυναίκες άκουσαν την ιστορία μου και κατάλαβαν ποιος ήταν. Δεν ήμουν η μόνη που της συνέβη κάτι τέτοιο» λέει η ηθοποιός. «Έγινα ακτιβίστρια για να παλέψω για τα θύματα και τις γυναίκες που επέζησαν. Πρώτη φορά ένιωσα ότι ακούγεται η φωνή μου». 

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε δυο μέρη με το πρώτο μέρος «Phoenix Rising: Don't Fall» να έχει ήδη κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει οπτικό και ηχητικό υλικό από προσωπικά βίντεο της Γουντ, αλλά και καταθέσεις από άλλα θύματα του Μάνσον. Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο HBO θα γίνει στις 15 Μαρτίου, ενώ το δεύτερο μέρος με τίτλο «Phoenix Rising: Stand Up» θα προβληθεί στις 16 Μαρτίου.

 

Έβαν Ρέιτσελ Γουντ για Μάνσον - Με έχει τραυματίσει και φοβάμαι ότι θα ψάξει τρόπο να με εκδικηθεί 

Η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ πήρε την απόφαση να κατονομάσει τον Μέριλιν Μάνσον όταν εκείνος ανέμελα κυκλοφόρησε νέο δίσκο και αναζωπυρώθηκαν οι εικασίες σχετικά με τους προηγούμενους ισχυρισμούς της ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης. Στη συνέχεια, οι Γουντ και Μπεργκ αποφάσισαν το ντοκιμαντέρ να καλύπτει την απόφασή της να μιλήσει δημόσια και τις συνέπειες των ισχυρισμών της.

Όταν η ηθοποιός κατηγόρησε δημόσια τον τραγουδιστή και μουσικό και άλλες γυναίκες διατύπωσαν παρόμοιους ισχυρισμούς εναντίον του ροκ σταρ, όπως η ηθοποιός του «Game Of Thrones» Έσμε Μπιάνκο, η οποία μήνυσε τον Μάνσον για φερόμενη σεξουαλική επίθεση, σωματική κακοποίηση και εμπορία ανθρώπων και η πρώην βοηθός του Άσλεϊ Γουόλτερς, η οποία υπέβαλε μήνυση για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση.

Όπως γράφει η ίδια η Ρέιτσελ Γουντ σε ανάρτησή της δεν είναι μόνο γυναίκες που κατηγόρησαν τον σταρ. Οι καταθέσεις περιλαμβάνουν και πρώην συνεργάτες ή άνδρες υπαλλήλους που στηρίζουν τις γυναίκες κατά του Μάνσον.

Πρόσφατα η Γουντ αποκάλυψε πως ο διάσημος τραγουδιστής απειλoύσε να βιάσει τον 8χρονο γιο της Jack Matfin Bell. Ο Μάνσον στο πλαίσιο των καταγγελιών που έχει κάνει η Γουντ, απειλούσε τον γιο που απέκτησε η σταρ με διάσημο ηθοποιό Jamie Bell. «Έχω υποφέρει στα χέρια του, τόσο σωματικά, όσο και συναισθηματικά. Με έχει τραυματίσει και φοβάμαι ότι θα ψάξει τρόπο να με εκδικηθεί είτε κάνοντας κακό σε εμένα, είτε στον γιο μου, είτε σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς μου. Ξεκαθάρισε ότι θα έχω αντίποινα», δήλωσε η ίδια σε γραπτή της κατάθεση. 

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός υποστηρίζει πως της έστελνε απειλητικά μηνύματα με τις φωτογραφίες του 8χρονου. Όπως αναφέρουν οι καταθέσεις της ηθοποιού, είναι τρομοκρατημένη και γι΄αυτό αναγκάστηκε να μετακομίσει μαζί με τον μικρό από το Λος Άντζελες στο Nashville και να προσλάβει ασφάλεια, προκειμένου να προστατεύσει το παιδί της από τον «βίαιο» Μάνσον.

Ο Μάνσον αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς. 

σεξουαλική κακοποίησηκακοποίησηντοκιμαντέρΈβαν Ρέιτσελ ΓουντΜέριλιν Μάνσον