Lifestyle|21.03.2022 20:29

Ο Αλέν Ντελόν θέλει να κάνει ευθανασία : «Είναι δικαίωμά μας να φεύγουμε ήσυχα»

Newsroom

Ο Αλέν Ντελόν θέλει να «φύγει» από τη ζωή με τη βοήθεια της ευθανασίας. Αυτή την πληροφορία μοιράστηκε ο γιος του, Άντονι Ντελόν,  σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RTL. Σύμφωνα με τον 57χρονο μεγαλύτερο γιο του Γάλλου ηθοποιού, ο πατέρας του τού έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να κάνει ευθανασία στην Ελβετία και έχει ήδη συντάξει διαθήκη. Ο Άντονι Ντελόν πρόσθεσε ότι έχει υποσχεθεί να είναι μαζί του τη στιγμή που θα αποφασίσει να προβεί σε αυτό το βήμα.

Όπως υποστήριξε στη συνέντευξή του, η απόφαση του Ντελόν μπορεί να προέρχεται από τη δυσκολία να διαχειριστεί τον θάνατο της πρώην συζύγου του και μητέρας του Άντονι, Νάταλι Ντελόν, με την οποία εκτός από συνάδελφοι έζησαν και ένα μεγάλο έρωτα (από το 1964 έως το 1969) που μετατράπηκε σε αμοιβαία αγάπη.

Η Νάταλι Ντελόν πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας τον Ιανουάριο του 2021 κάτι που όπως φαίνεται τού στοίχισε πολύ. Και η ίδια η Νάταλι Ντελόν ήθελε να υποβληθεί σε ευθανασία, αλλά τελικά η επιθυμία της δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί. «Η μητέρα μου, που ήταν ελεύθερο πνεύμα, ήθελε να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο, που έζησε τη ζωή της», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άντονι.

 

 

 

Είναι γνωστό ο Αλέν Ντελόν έχει εκφράσει πολλές φορές δημοσίως αυτή την επιθυμία με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη συνέντευξή του στο TV5 Monde. Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι που τον κάνουν να τάσσεται υπέρ; «Πρώτον, επειδή ζω στην Ελβετία, όπου η ευθανασία είναι νόμιμη, και επίσης επειδή βρίσκω αυτή τη λύση πιο λογική και φυσική. Από μια συγκεκριμένη ηλικία και από μια συγκεκριμένη στιγμή έχουμε το δικαίωμα να πάμε στην κόλαση ήσυχα – χωρίς νοσοκομεία, ενέσεις και οτιδήποτε άλλο».

Πριν από περίπου δύο χρόνια 86χρονος -και ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες που πέρασαν από αυτόν τον πλανήτη, υπέστη διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο. Αν και κινείται με μπαστούνι, σταδιακά αναρρώνει. «Το να γερνάς είναι χάλια. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό, είναι αυτό που λέμε ηλικία. Χάνεις το πρόσωπό σου, την όρασή σου. Σηκώνεσαι και, διάολε, σε πονάει ο αστράγαλος. Πέφτεις. Δεν είναι καθόλου αστείο...», είχε πει σε κάποια άλλη συνέντευξη. 

Ο θρύλος του γαλλικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου, έχει πρωταγωνιστήσει σε σχεδόν 80 ταινίες κατά τη διάρκεια του μισού αιώνα της καριέρας του. Θυμίζουμε πως ο 86χρονος Αλέν Ντελόν ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του το 2017. 

ευθανασίαγιοςειδήσεις τώρασυνέντευξηΑλέν Ντελόν