Lifestyle|26.07.2023 17:12

Kevin Spacey: Αθώος ο ηθοποιός για όλες τις κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων

Newsroom

Αθώος κρίθηκε ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός, Κέβιν Σπέισι (Kevin Spacey), για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για σεξουαλικές επιθέσεις. Οι ένορκοι έλαβαν αυτή την απόφαση στο δικαστήριο Southwark Crown στο Λονδίνο σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου.

Οι ένορκοι έκαναν 2 ημέρες για να λάβουν την απόφασή τους, την οποία ανακοίνωσαν σήμερα. Ο Κέβιν Σπέισι είναι αθώος για τις 9 κατηγορίες που αντιμετώπιζε μετά από καταγγελίες, για σεξουαλική επίθεση, άσεμνη παρενόχληση αλλά και τη σοβαρότερη κατηγορία από όλες, ότι εξανάγκασε άτομο να προβεί σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα.

Μετά από 12 ώρες και 26 λεπτά διαβουλεύσεων σε τρεις ημέρες, οι ένορκοι επέστρεψαν την Τετάρτη και εξέδωσαν την ετυμηγορία τους ότι ο Σπέισι ήταν αθώος για όλες τις κατηγορίες, αναφέρει το CNN.

Ο Σπέισι έχει κερδίσει δύο Όσκαρ για τους ρόλους του στις ταινίες «Οι συνήθεις ύποπτοι» και «American Beauty». Επέστρεψε στην υποκριτική τα τελευταία χρόνια μετά την αποχώρησή του από το «House of Cards». Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε στη σειρά του Netflix για πέντε σεζόν προτού απολυθεί το 2017 λόγω καταγγελιών για ανάρμοστη συμπεριφορά εντός και εκτός πλατό.

Πέρυσι, ένα δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον έκρινε αθώο για σωματική βλάβη σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι πήρε τον ηθοποιό Anthony Rapp και ξάπλωσε πάνω του μετά από ένα πάρτι το 1986. Οι αθωωτικές αποφάσεις αποτελούν μια ακόμη νίκη για τον Σπέισι, ο οποίος κέρδισε μια αστική αγωγή ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταθέσει ο ηθοποιός Άντονι Ραπ τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Rapp είχε κατηγορήσει τον Spacey για σεξουαλική κακοποίηση, η οποία έλαβε χώρα το 1986, αλλά οι ένορκοι της Νέας Υόρκης απέρριψαν την αγωγή.

Σύμφωνα με το Variety, ο Κέβιν Σπέισι ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε την απόφαση, η οποία βγήκε μετά από περίπου 4,5 εβδομάδες που εκδικαζόταν η υπόθεση στο δικαστήριο Southwark Crown στο Λονδίνο. Η νομική ομάδα του τον χάιδευε στην πλάτη για να τον ηρεμήσει.

Στην πρώτη ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο του Westminster τον Ιούνιο, ο δικηγόρος του Σπέισι, Patrick Gibbs QC, δήλωσε ότι ο πελάτης του «αρνείται σθεναρά κάθε εγκληματική ενέργεια σε αυτή την υπόθεση». Ο κ. Gibbs δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο «για να αποδείξει την αθωότητά του" και "να συνεχίσει τη ζωή του».

Ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο The Old Vic στο Λονδίνο μεταξύ 2004 και 2015, ενώ μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Λονδίνο και ΗΠΑ, όπου έχει οικογένεια και έναν σκύλο. Ο Σπέισι έχει πληρώσει εγγύηση χωρίς περιοριστικούς όρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είναι τα γενέθλια του Κέβιν Σπέισι, ο οποίος γίνεται 64 ετών.

Κέβιν Σπέισισεξουαλική επίθεσηδίκηειδήσεις τώρα