Lifestyle|04.05.2019 17:21

Πάολα: Καβγάδες και «παρασκήνια» που απασχόλησαν τα media (vid)

Άγγελος Γεραιουδάκης

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε για ακόμα μία φορά, το βράδυ της Πέμπτης (2/5), η Ελένη Βιτάλη με μία νέα της ανάρτηση στο Facebook, μετά την εμφάνιση της Πάολα στην εκπομπή «Βινύλιο». Η τελευταία μιλώντας στον Αντώνη Κανάκη δεν έκρυψε ότι στεναχωρήθηκε, αφού, όπως είπε, δεν περίμενε η Ελένη Βιτάλη ν' ασχοληθεί με το φόρεμά της και θα προτιμούσε να εστιάσει στη φωνή της εάν επρόκειτο να πει κάτι αρνητικό για εκείνη. Η Πάολα είπε ότι αγαπά την Ελένη Βιτάλη και τη θεωρεί «τεράστια» τραγουδίστρια.

«Έμαθα πάλι πως η Πάολα είπε πως τη στενοχωρεί που είπα, που να μην έλεγα, για το κοντό της φόρεμα και όχι για τη φωνή της. Εδώ πάει το δε μας χέζ@ς ρε Πάολα. Γιατί πιστεύει πως αυτό που κάνει λέγεται τραγούδι; (Η σεμινάριο αποφυγής;). Κρίμα γιατί τέτοια (δρώμενα) πρέπει να τα εξηγώ μόνο εγώ, ενώ όλοι όσοι ξέρουνε όσοι ακούνε δίχως εισαγωγικά νομίζω το καταλαβαίνουν ευτυχώς! Πού τονίζει; Ποιο ακριβώς είναι το μέταλλο της; Πώς προφέρει; Όλα όσα είναι απαραίτητα για έναν τραγουδιστή κι όχι για έναν καλό ή πόσο μάλλον μεγάλο τραγουδιστή!», έγραψε, μεταξύ άλλων, η Ελένη Βιτάλη στα social media. Ωστόσο, μετά από λίγα λεπτά, η δημοσίευση διαγράφηκε. 

 

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε κάποιους από τους Έλληνες καλλιτέχνες και παρουσιαστές που έχουν εκφράσει κι αυτοί κατά καιρούς τη δυσαρέσκειά τους προς τη λαϊκή τραγουδίστρια. 

Ήταν τον περασμένο Μάρτιο, όταν η Πάολα αποφάσισε να αποχωρήσει από το σχήμα με τον Νότη Σφακιανάκη και να σταματήσει τις κοινές τους εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο Γκάζι Live δύο βδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο. Μέσω της ανακοίνωσής της στον προσωπικό της λογαριασμό στον Instagram, η λαϊκή τραγουδίστρια τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που δεν τελειώνει μια σεζόν αγκαλιασμένη με τον συνάδελφο καλλιτέχνη, ενώ ευχαρίστησε την επιχείρηση και τους 120 εργαζόμενους που πλέον είναι οι 120 νέοι φίλοι της. Ωστόσο, η πλευρά του Νότη Σφακιανάκη έδωσε τη δική της εκδοχή για τη λήξη της συνεργασίας των δύο καλλιτεχνών

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει ο Στέφανος Κωνσταντινίδης «Στη φωλιά των Κου Κου», το κλίμα ανάμεσα στους δύο τραγουδιστές άρχισε να βαραίνει από τις πρόβες. «Η Πάολα είχε φέρει τη δική της ομάδα, δικό της ηχολήπτη, φωτιστή και όλη τη μπάντα. Μπαίνει στην πρόβα ο Νότης Σφακιανάκης βλέπει κανονικές ντραμς και λέει να το αλλάξουν και να παίζουν με τις δικές του ηλεκτρονικές ντραμς. Πέρασε της Πάολα και τα αντίποινα του Νότη Σφακιανάκη ήταν ο άνθρωπος που είχε φέρει η Πάολα στο σχήμα, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, να μη συνεχίσει με τον τρόπο που όλοι ξέρουμε.

Η συνεργασία συνεχίστηκε ομαλά, όμως, ο Νότης με δική του απόφαση εμφανιζόταν για το δεύτερο πρόγραμμα στις 04:30. Την ώρα που κατέβαινε η Πάολα το μαγαζί είχε 1,500 άτομα, στις 5 παρά το μαγαζί είχε μείνει με 300 άτομα γιατί ο τραγουδιστής έβγαινε με ξένα κομμάτια. Άνθρωποι του Νότη είπαν ότι πολλοί ανεβαίνουν στο καμαρίνι της Πάολα και αδειάζουν τα πρώτα τραπέζια. Εκεί ξεκίνησε η ρήξη.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι οι ιθύνοντες των Mad Video Music Awards 2017 «έκοψαν» την Πάολα από την τηλεοπτική μετάδοση των βραβείων και το παρασκήνιο φαίνεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όσοι βρέθηκαν παρόντες την εκείνη τη βραδιά της εκδήλωσης είδαν την τραγουδίστρια σε τρεις εμφανίσεις. Όταν όμως προβλήθηκε η απονομή στην τηλεόραση, η Πάολα είχε «κοπεί» επιμελώς στο μοντάζ. 

Η αιτία που συνέβη το παραπάνω συμβάν αφορούσε στην κόντρα του Mad με την δισκογραφική που βρίσκεται η λαϊκή τραγουδίστρια, την Panik Records. Μια κόντρα που φημολογείται ότι ξεκίνησε από το ότι η Πάολα δεν πήρε το δεύτερο βραβείο που είχε προσυμφωνηθεί μεταξύ τους. Ο λόγος για το βραβείο «Mad Greekz» που τελικά κατέληξε στη Νατάσα Θεοδωρίδου και είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα παρασκήνια. 

«Η τηλεοπτική εξαφάνιση όλων των εμφανίσεων της καλλιτέχνιδάς μας δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ότι δεν πρόκειται για ένα απλό τεχνικό λάθος αλλά για μία ήδη ειλημμένη απόφαση από τον τηλεοπτικό σταθμό MAD, ενέργεια η οποία θίγει κατάφωρα το πρόσωπο και την αξία της ίδιας της Πάολα και των κ. Θεοφάνους και κ. Βουρλιώτη που συμμετείχαν στις εμφανίσεις, καθώς και το κύρος της εταιρείας μας. Πρέπει να σημειωθεί ότι, το trailer που προβαλλόταν από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA μέχρι και λίγο πριν την έναρξη της προβολής της βραδιάς των βραβείων, καθώς επίσης και τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της βραδιάς (highlights) τα οποία ο σταθμός σας επεξεργάστηκε, έδειχναν πλάνα από τις συμμετοχές της Πάολα στα βραβεία MAD VMA 2017, γεγονός που καθιστά παραπλανητική και άκρως προσβλητική τη συμπεριφορά σας», έγραφε, μεταξύ άλλων, η επιστολή διαμαρτυρίας της Panik Records.

Ένα βίντεο που προβλήθηκε πριν από μερικά χρόνια και έδειχνε την μικρή Παολίνα, κόρη της Πάολα, να διασκεδάζει και να χορεύει στην πίστα του νυχτερινού κέντρου στο οποίο εμφανιζόταν εκείνη την εποχή η μητέρα της είχε αναστατώσει ολόκληρη τη showbiz. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιάγκας είχε σχολιάσει το βίντεο που έδειχνε την δέκα ετών κόρη της τραγουδίστρια να χορεύει τσιφτετέλι, εκφράζοντας δημόσια την αντίθεσή του.

«Δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα ρε παιδιά! Ένα παιδί ανήλικο να χορεύει στα μπουζούκια με τη μάνα του! Τι να κάνουμε τώρα; Τα μπουζούκια είναι άλλο! Εκείνη την ώρα είναι όλοι τύφλα, βρωμάνε τα χνώτα τους», είχε τονίζει ο παρουσιαστής. Μάλιστα, όταν οι συνεργάτες του εξέφρασαν τη διαφωνία τους μαζί του, ο Γιώργος Λιάγκας απάντησε συγκεκριμένα στη Σάσα Σταμάτη: «Εντάξει, εσείς επειδή πάτε στην Πάολα, κάθε βδομάδα γλύφτε την, εγώ δεν πάω και δεν έχω ανάγκη κανέναν».

Παράλληλα, σε κείμενο που έγραψε και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Real, ο Γιώργος Λιάγκας παρουσίασε τις αγωνίες του ως πατέρας, «σφάζοντας», ακόμα μία φορά την τραγουδίστρια με το γάντι. «Έβλεπα προχθές μια εικόνα που μου έκανε εντύπωση. Εντεκάχρονο παιδί να λικνίζεται υπό τους ήχους του τσιφτετελιού στις 3 τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Εμένα δεν μου ταιριάζει αισθητικά», είχε γράψει ο γνωστός παρουσιαστής. «Το πρόβλημα είναι τι γίνεται όταν το δικό σου τρόπο διασκέδασης τον επιβάλλεις σχεδόν στο ανήλικο παιδί σου. Και δεν είναι θέμα αν το ρώτησε, γιατί τι θα πει το παιδί αν βλέπει εσένα να το κάνεις. Αυτό είναι για εκείνο φυσιολογικό. Το θέμα είναι αν αντιλαμβάνεσαι εσύ την ευθύνη που έχεις για το σωστό μεγάλωμά του», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, η Πάολα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «ΟΚ» ανέφερε: «Για την Παολίνα μίλησε η ύποπτη ηθική. Δεν μπορεί όμως να έχεις άποψη χωρίς να ξέρεις την οικογένεια κάποιου, πως μεγάλωσε, ότι υπάρχουν γονείς πίσω από τον καλλιτέχνη. Δεν μπορείς να κρίνεις έτσι. Κι εγώ πήγαινα μικρή στα μπουζούκια. Άκουσα και τον Χρήστο Μενιδιάτη να λέει το ίδιο. Οποιοσδήποτε μίλησε έχει φέρει το παιδί στη δουλειά του. Δεν έχει σημασία αν έχει τσιγάρο ή όχι. Έχει δικαίωμα το παιδί μου, όποια κι αν είναι η κατάσταση, να δει τον χώρο που ανήκει η μαμά της. Η μισή αλήθεια είναι αυτή που είπαν για το τσιγάρο. Η άλλη μισή είναι η πραγματικότητα. Που ζουν όλοι αυτοί που μίλησαν σε κλίβανο; Είναι αποστειρωμένοι όλοι; Τα παιδιά τους που είναι; Εντάξει μπορεί να μην έρχονται στα μαγαζιά τα δικά μας,. Αν όλοι αυτοί έκαναν την ίδια δουλειά με μένα, θα έρχονταν και τα δικά τους παιδιά. Δεν μπορείς όταν δεν έχεις μια νταντά που έχουν κάποιοι άλλοι, αλλά έχεις την μανούλα σου, ευτυχώς και δόξα τω Θεώ. Ήρθε όλη η οικογένεια την Πρωτοχρονιά και να αφήσουν το παιδί σε μια ξένη γυναίκα; Δεν γουστάρω αυτή την κριτική. Και να μην μιλάνε για ηθικοί οι πιο ανήθικοι!». 

 

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε αρνητικά την Πάολα. Η δημοφιλής τραγουδίστρια είχε ερμηνεύσει το «Θεός αν είναι» στα Mad Video Music Awards 2014. Μετά το τέλος του βίντεο, ο παρουσιαστής τα είπε έξω από τα δόντια στην εκπομπή «Το Πρωινό»: «Η Πάολα έχει εκπληκτική φωνή και φέτος είναι το νούμερο ένα όνομα, όλοι θα ήθελαν να τραγουδήσουν μαζί της. Να πω όμως κάτι… Ελπίζω, αυτή η στροφή που ακούσαμε χθες να είναι μια πλάκα μόνο για τα MAD, γιατί πολλοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες έχουν καταστραφεί όταν κάποιοι σύμβουλοι τους τρέλαναν και τους είπαν «Τραγουδήστε Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, τραγουδήστε ποιοτικά και έντεχνα. Να προσέξει γιατί είναι κρίμα να έχεις χτίσει το πρώτο όνομα στο λαϊκό και ξαφνικά να πας να γίνεις κάτι άλλο. Αν τραγουδήσει «Ένα το χελιδόνι» δεν θα αποδημήσουν ποτέ τα χελιδόνια»

 

«Ήταν κακό, αλλά όλα καλά. Σε κάποια θέματα πρέπει να υπάρχει και όριο, δεν πρέπει να τα αγγίζουμε όλα. Στο τέλος θα μας σκίσουν τη σάρκα να πιάσουν την καρδιά μας. Μπορεί άλλος να το ανέχεται αυτό και να λέει ότι είναι μέρος της δουλειάς. Εγώ δε γουστάρω γιατί μεγάλωσα διαφορετικά. Δεν μπορώ να ακουμπάω όποιον μου έρχεται και να του κάνω ζημιά… Υπάρχει και ένα όριο», είχε απαντήσει τότε η Πάολα στην εκπομπή «Καλοκαίρι Παντού».

Τι κι αν ο Τζίμης Πανούσης έχει ασκήσει αρνητική κριτική στην Πάολα; Εκείνος πήγε να τη δει στο νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης και δεν δίστασε να πάρει το μικρόφωνο και να τραγουδήσει μαζί της. Πιο συγκεκριμένα, ο Τζίμης Πανούσης είχε μιλήσει στην εφημερίδα «Real News» και στη Μαρία Λεμονιά και είχε δηλώσει για την λαϊκή τραγουδίστρια: «Ούτε την έχω ακούσει, ούτε την έχω δει ποτέ, απ’ότι ξέρω όμως από συναδέλφους, δεν ξέρει ούτε που πατάει, ούτε που βρίσκεται καλλιτεχνικά. Είναι όπως ο Σάκης όταν ξεκίναγε».

Ελένη ΒιτάληΤζίμης ΠανούσηςΠάολαΝότης Σφακιανάκης