Lifestyle|10.12.2018 18:04

Ζέτα Δούκα: «Η τηλεόραση είναι μια ωραία ερωμένη»

Newsroom

Με αφορμή την παράσταση «Γράμμα σ' ένα παιδί», η Ζέτα Δούκα παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και μίλησε για τη τραγωδία στο Μάτι και πως την ώθησε να ανεβάσει μερικά χρόνια αργότερα ξανά το συγκεκριμένο έργο. Η παράσταση ανέβηκε πρώτη φορά το 2012 με μεγάλη επιτυχία, ενώ τώρα επανέρχεται με περιοδεία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

«Υπάρχει μία φράση που ήταν στο βιβλίο της Φαλάτσι που λέει «όταν έρθεις παιδί μου στον κόσμο θα μάθεις τι είναι ο φόβος». Πόσο φοβήθηκε άραγε ένα παιδί παλεύοντας με τον καπνό και τη φωτιά; Όταν το έγραψε η Φαλάτσι φαντάζομαι ότι είχε στο μυαλό της κάποια παιδιά που υπέφεραν πεθαίνοντας σε κάποιες χώρες μακρινές όπου γινότανε πόλεμος. Καταλαβαίνετε όμως πόση εφαρμογή έχει αυτή η φράση και εν καιρώ ειρήνης όταν γίνονται τέτοιες ανείπωτες τραγωδίες», ανέφερε η ταλαντούχα ηθοποιός. 

Όπως η ίδια τονίζει στην συνέντευξή της, το κοινό αντιμετωπίζει την παράσταση με ενθουσιασμό. «Η παράσταση είναι πολύ αληθινή. Αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες και απευθύνεται σε ηλικίες από δεκατεσσάρων ετών και άνω κατά την άποψή μου. Όπως προανέφερα η παράσταση αυτή είναι ένα «δριμύ κατηγορώ» απέναντι στον κόσμο, σε καταστάσεις που όλοι ζούμε την καθημερινότητά μας και γι αυτόν το λόγο τα συναισθήματα που εγείρονται είναι πάρα πολύ σημαντικά. Ο κόσμος ταρακουνιέται απ΄ αυτό το έργο κι αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται το θέατρο, η τέχνη γενικότερα και ο προσωπικός μου λόγος που κάνω θέατρο. Να μπορώ να μπω μέσα στη συνείδηση του κόσμου, στην ψυχή του, στο μυαλό του, στην καρδιά του και να βγάλω έξω αυτά τα συναισθήματα τα οποία θα τον κάνουν να μοιραστεί αυτό το έργο συζητώντας το με το περιβάλλον του και βέβαια συνομιλώντας με τον εαυτό του».

Παράλληλα, δήλωσε πως το θέατρο είναι η μεγάλη της αγάπη κι αυτό που ως Ελληνίδα ηθοποιός διδάσκεται στις σχολές υποκριτικής. «Το θέατρο βρίσκεται στα γονίδιά μας. Η τηλεόραση είναι μια χαρά την οποία έχουμε, μία πολύ καλή ερωμένη ή ένας πολύ ωραίος εραστής τον οποίο υποδεχόμαστε στη συνέχεια και προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε όπως θα μας ευχαριστήσει», συμπληρώνει. 

Ζέτα Δούκαπαράσταση