Παιδεία|29.06.2022 14:00

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022: Πώς θα υπολογίσετε τα μόριά σας

Νικολίτσα Τρίγκα

Το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι, εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς στα αντίστοιχα μαθήματα των πανελληνίων 2022, μπορούν να ενημερωθούν αυτόματα για το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνουν σε κάθε Τμήμα/Σχολή του Επιστημονικού Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

Πανελλήνιες 2022: Ειδική εφαρμογή για υπολογισμό μορίων

Επισημαίνεται ότι φέτος ενδέχεται να διαφοροποιείται το σύνολο των μορίων για τα Τμήματα/Σχολές κάθε Επιστημονικού Πεδίου/Τομέα, καθώς διαφοροποιούνται και οι συντελεστές βαρύτητας όπως αυτοί ορίστηκαν από κάθε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή/Εισαγωγική Κατεύθυνσή του. Επιπλέον, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα Ειδικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι, μέσω της ίδιας εφαρμογής, θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα). Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Στην αρχική σελίδα, στην επιλογή ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, οι υποψήφιοι επιπλέον δύνανται να ενημερωθούν με όλο το σχετικό υλικό που αφορά στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής.

Όλες οι ειδήσεις

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για Λιγνάδη: Προτείνει ενοχή για τρεις βιασμούς - «Δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις»

Turkaegean: ΕΔΕ από Γεωργιάδη μετά την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος από την Τουρκία

«Είμαι ο γ...μένος πρόεδρος»: Όταν ο Τραμπ προσπάθησε να αρπάξει το τιμόνι της λιμουζίνας για να πάει στον όχλο που διαδήλωνε έξω από το Καπιτώλιο

Τι καλό κρύβεται στις αχνιστές κατσαρόλες του 23ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας;

πανελλαδικές εξετάσειςβάσεις πανεπιστήμιαπανελλήνιες εξετάσειςειδήσειςθέματα πανελλαδικώνΠανελλήνιες αποτελέσματαπανελλαδικές 2022Θέματα ΠανελληνίωνΒάσεις 2022Πανελλήνιες 2022